El brot de la residència d'Almassora afecta 17 persones vacunades amb la tercera dosi

Les persones contagiades són asimptomàtiques llevat de dues, que, després d'haver passat per l'hospital, ara es recuperen al centre geriàtric

Residència d'Almassora on un brot de covid afecta 17 persones
Residència d'Almassora, on un brot de covid afecta 17 persones / À Punt NTC

La cinquena onada de la covid-19 ha arribat a la residència d'Almassora (Plana Alta). Al centre, que va ser un dels primers a començar la vacunació, ara fa un any, han detectat un brot que afecta 17 persones, entre residents i treballadors. A tots els havien administrat prèviament la tercera dosi.

La veu d'alarma va saltar quan una treballadora va estar en contacte estret amb una persona que havia donat positiu. En comunicar-ho, van fer una prova PCR als 55 residents i als vora 30 treballadors, dels quals 17 van donar positiu.

Tots ells eren asimptomàtics, excepte dos residents, que van traslladar a l'Hospital General de Castelló, però que ja es troben en bon estat de salut i recuperant-se a la residència.

La regidora de Serveis Socials d'Almassora, María José Tormo, ha volgut recalcar la importància d'haver administrat en el centre les tres vacunes, que "fan que, encara que et contagies, els símptomes siguen lleus normalment".

Als residents, com a moltes més persones contagiades en les últimes setmanes, els ha tocat passar el Nadal confinats, encara que han pogut estar en contacte amb la família mitjançant videotrucades. La sensació durant la quarantena ha sigut de "satisfacció i tranquil·litat", i esperen que, quan tornen a fer-se la PCR aquest dilluns, el resultat siga negatiu.

També et pot interessar

stats