Les residències de majors, les primeres a completar el cicle de vacunació

Borriana, Almassora, Sant Vicent del Raspeig o Torrent són alguns dels municipis on s'administrarà la segona dosi aquest dilluns.

Vacunació de la segona dosi a una interna de la residència d'Almassora, aquest dilluns

La vacunació contra la Covid-19 amb la segona dosi continua aquest dilluns en aquelles residències de majors on la primera es va administrar a finals de desembre. La segona part de la campanya d'immunització va començar oficialment diumenge en geriàtrics com el Verge del Miracle de Rafelbunyol, a l'Horta Nord. Carmen Gómez ha sigut la primera valenciana a rebre aquesta segona dosi en el mateix centre en què fa exactament tres setmanes, Batiste Martí es convertia en el primer valencià a rebre el preparat.

Just 21 dies després de la històrica jornada en què va iniciar-se la campanya de vacunació massiva contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana, Espanya i la Unió Europea, ha arribat el moment d'administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer i BioNTech, que completa el procés d'immunització amb una eficàcia del 95%.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal, alguns dels punts on s'estarà administrant el fàrmac aquest dilluns són la Residència de la Tercera Edat Borriana (Plana Baixa), la residència municipal d'Almassora (Plana Alta), la residència de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) i la residència Casa Retiro El Salvador de Torrent (Horta).

La Comunitat Valenciana ja ha posat el 92% de les dosis rebudes, un total de 86.927, precisa la Conselleria. La xifra situa el territori com el segon de tot l'Estat que més ha inoculat, després de Melilla. Per províncies, s'han injectat 11.653 vacunes a Castelló, 32.472 a Alacant i 42.802 a València.

Aquest dilluns Pfizer ha reduït la quantitat de dosis setmanals entregades per problemes de logística i només n'ha enviat poc més de 205.000 a tot Espanya, de les quals 17.550 viatjaran a terres valencianes. És el 58% del carregament habitual rebut en les dues setmanes anteriors. El repartiment de les dosis a les comunitats autònomes s'ha fet segons un nou model que prioritza aquelles comunitats que van més avançades en el procés de vacunació. Una decisió que garanteix que tots els governs autonòmics puguen administrar, com a mínim, la segona dosi a les persones vacunades durant la primera setmana, segons ha explicat el Ministeri de Sanitat.

La prioritat del Consell ara és administrar la segona dosi de la vacuna a tots aquells valencians i valencianes que ja han rebut la primera.

També et pot interessar

stats