196 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana i cap nova defunció

En aquests moments hi ha 125 persones ingressades als hospitals valencians, 27 de les quals a l’UCI

Una sanitària pren una mostra per a una prova PCR en l'hospital de Gandia
Una sanitària agafa una mostra per a una prova PCR a l'Hospital de Gandia / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat aquest dijous de 196 nous casos de coronavirus, que fan pujar a 396.332 els positius registrats fins ara. La mitjana mòbil setmanal ha baixat un punt respecte d'ahir i se situa en 169,71. Actualment hi ha 1.969 casos actius.

La pressió hospitalària es manté estable. Hui hi ha dos persones més que ahir ingressades als hospitals valencians a causa de la Covid-19, i en aquests moments n'hi ha 125. D’aquestes, 27 estan a les unitats de cures intensives, una menys que dimecres.

Per segon dia consecutiu Sanitat no ha informat de cap nou decés, per la qual cosa la xifra de defuncions és, fins ara, de 7.442.

La incidència valenciana repunta lleugerament

Les dades de balanç que cada dia publica el Ministeri de Sanitat mostren que la situació de la pandèmia es manté en una certa estabilitat. Aquest dijous la incidència ha tornat a pujar lleugerament després de dos dies de descensos. El repunt deixa la incidència en 40,16 casos positius per cada 100.000 habitants, el més baix d'Espanya.

En el conjunt d'Espanya la incidència acumulada ha tornat a baixar un poc més d'un punt fins a situar-se en 110,35 casos per cada 100.000 habitants.

La pressió hospitalària, mentrestant, continua a la baixa tant a la Comunitat Valenciana com al conjunt d'Espanya. Als hospitals valencians hi ha 109 pacients de Covid ingressats que ocupen el 0,97% dels llits i 21 persones a les UCI, que representen el 2,43%. En els dos casos, les dades són millors que 24 hores abans. I al conjunt dels hospitals espanyols, els afectats per coronavirus representren el 2,88% dels llits ocupats i el 10,51% de les unitats de cures intensives, unes xifres també millors que les registrades durant la jornada prèvia.

També et pot interessar

stats