També et passa que tens molta calor, menys fam i poques ganes d'encendre el foc per a cuinar?

Et proposem tres receptes fresques, ràpides i amb molt de sabor, per als dies d'altes temperatures, l'hummus de remolatxa, la tomaca farcida i coca de tomaca i tonyina

20.07.2022 | La cuina de Morera / À Punt Mèdia

A tu també et passa que tens molta calor, menys fam i poques ganes d'encendre el foc per a cuinar? Amb l'estiu i les vacances arriben les llargues vesprades estivals, on cadascú busca el seu entreteniment. Uns passen la vesprada a la platja, altres a la piscina o fent de turista, al sofà amb un llibre o amb la seua sèrie... però també alguns s'atreveixen a intentar preparar aquesta recepta que un dia un company del treball li van recomanar. Per a entretindre't a tu i –per què no– als menuts de la casa.

Hui és un dia d'aquells i... ací te'n contem tres. I ben fàcils. Que fa calor, necessitem gaudir de l'aire lliure, tenim poques ganes de tancar-nos a la cuina i menys encara d'encendre el foc. A més a més, potser eres dels que prepara els plats a la terrassa, al campet o al jardí de casa, mentre mira les muntanyes o el vol dels pardalets.

Sigues el que sigues, et proposem tres receptes de La cuina de Morera fresques, ràpides i saboroses, per a dies com aquests, d'elevades temperatures: la coca de tomaca i tonyina, un clàssic dels estius valencians; l'hummus més colorit, el de remolatxa; i la tomaca nostra, la valenciana i ben grossa, la de tota la vida però... en aquesta ocasió farcida.

Hummus de remolatxa amb pa de pita i verduretes
Hummus de remolatxa amb pa de pita i verduretes

L'hummus amb el color més divertit

Comencem per aquesta recepta, potser la més exòtica i acolorida. Tot i que cada vegada més l'hummus forma part de la nostra dieta, l'hummus de remolatxa encara és desconegut per a la majoria. Acompanyat amb pa de pita i verduretes és un plat la mar de fresc. Totes les proporcions dels ingredients ací.

Es tracta d'un plat que sembla tindre el seu origen en l'Antic Egipte i és molt popular al llarg del Líban, Israel, Palestina, Grècia, Síria, Armènia, Xipre, Turquia i Itàlia. És cuina mediterrània, amb els sabors nostres, però combinats d'una altra manera.

Per a l'hummus sols necessites tindre a casa: cigrons cuits, un all, una llima, comí, pebre roig, sal i una remolatxa cuita. La resta d'ingredients són opcionals. I si vols evitar els hidrats de carboni, per a sucar et recomanem les varetes de verdura de carlota, cogombre o api.

La clàssica que mai defrauda, la coca de tomaca i tonyina

Et diguen Natalia o et diguen Migue, de veritat no has provat encara a preparar una coca de tomaca i tonyina? Com tota bona recepta tradicional, cada poble té la seua variació, ací et fem una proposta per a la qual necessites productes bàsics com: tomaques, cebes, pimentó roig, tonyina de sorra (o tonyina), pinyons, alls, un ou i oli d'oliva. I si t'animes a fer la pasta, sols necessites: farina, ratlladura de llima, aigua, anís, rent i sal. Totes les proporcions dels ingredients ací.

Per als que sols volen dedicar uns minuts a preparar-ho

Ho sabem. No t'estem descobrint les Amèriques. Però com a recordatori, ací tens una recepta idònia per als dies calorosos. La tomaca valenciana farcida, en aquesta ocasió, de formatge fresc. Si a casa tens tomaques valencianes, formatge fresc i verdures, la tens. Per a les verdures del farcit et proposem: pimentó roig i verd, ceba i ceba roja en vinagre, vitets en salmorra. I un poc de moixama i d'ametles filetejades. Totes les proporcions dels ingredients ací.

També et pot interessar

stats