Coca de tomaca i tonyina

Intermedi
2 hores
4 persones

Com a bona recepta tradicional, cada poble té la seua variació

Coca de tomaca i tonyina
Coca de tomaca i tonyina
21 de juliol 2022 - 20:00

On comença la coca i on acaba la pizza? Se sol dir que totes les pizzes han de dur salsa de tomaca i formatge, cosa que la coca no necessita.

  • 6 tomaques
  • 2 cebes
  • 1 pimentó roig
  • 300 g de tonyina de sorra
  • Julivert
  • Pinyons
  • 3 alls
  • 1 ou
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la pasta:

  • 450 g de farina
  • Ratlladura de llima
  • 250 ml d’aigua
  • 90 ml d’anís sec
  • Rent
  • Sal
  1. Pastem bé els ingredients de la massa.
  2. Sofregim l'all i les verdures i la tonyina dessalada i desfeta.
  3. Ho ofeguem tot a foc lent i agreguem el julivert i els pinyons.
  4. Estenem la meitat de la pasta i l’enfornem.
  5. Quan comence a rossejar-se, la traiem i col·loquem el sofregit per damunt.
  6. Cobrim amb l’altra meitat de la pasta, la pintem amb ou batut i la tornem a posar al forn.

Anècdota

La paraula sorra, en aquest cas, no significa 'arena', sinó que prové de l'àrab i significa 'ventre' i se sol fer una mala traducció. Molta gent en castellà li diu "atún de arena".

També et pot interessar