Hummus de remolatxa amb pa de pita i verduretes

Intermedi
20 minuts
2 persones

Cuina mediterrània, però de l'altra vora

Hummus de remolatxa amb pa de pita i verduretes
Hummus de remolatxa amb pa de pita i verduretes
20 de juliol 2022 - 20:00

A la cuina mediterrània, no sols a l'espanyola, hi ha aliments molt deliciosos que provenen del nord d'Àfrica o del Marroc, com aquest hummus amb abundants espècies.

L'hummus és fàcil de fer i té nombrosos beneficis. Tot i que l'original es fa principalment de cigrons, es pot combinar amb una gran varietat d'ingredients, com per exemple fesols o lentilles. En aquesta recepta, el barrejarem amb remolatxa i l'acompanyarem amb el clàssic pa de pita i verduretes per a sucar-hi. Pren nota que comencem!

  • 1 carlota
  • 1 cogombre
  • Branques d'api
  • 3 ràvens
  • 1 pimentó roig
  • 2 pans de pita

Per a l’hummus:

  • 500 g de cigrons cuits
  • Oli de sèsam
  • 1 all
  • Suc de llima
  • Comí
  • Pebre roig
  • Sal
  • Mitja cullereta de tahina
  • Julivert fresc
  • 1 remolatxa cuita
  1. Triturem els ingredients de l’hummus fins a obtindre’n una pasta lleugera.
  2. Tallem a bastonets la carlota, el cogombre, l’api i el pimentó.
  3. Tallem a tires el pa de pita i el torrem al forn.
  4. Servim l’hummus amb els vegetals i el pa cruixent.

Informació nutricional

Els llegums, en aquest cas els cigrons, són un aliment essencial en la dieta mediterrània i hauria de ser un costum afegir-los a la nostra dieta. Són una font de carbohidrats, proteïnes i fibra, amb molt poques calories; podríem dir que és un superaliment.

També et pot interessar