El metge de Paco Sanz, l’home dels 2.000 tumors, parla per primera vegada en televisió

Va demanar al seu pacient que rectificara i fins i tot va contactar amb els mitjans per a denunciar la falsedat del seu discurs. Des de 2012, "encara estic esperant resposta". El programa d’investigació Zoom entrevista l'oncòleg de Paco Sanz en exclusiva

Paco Sanz en Zoom

“Necessite el vostre impuls per a vencer a la mort, perquè verdaderament està tocant a la porta”. Així es presentava el valencià Paco Sanz en un dels primer vídeos que va compartir per a recaptar diners per al seu tractament. L’home, que assegurava tindre 2.000 tumors, tenia una vida de luxe i es mofava de la gent que volia ajudar-lo. Va estafar milers de persones fingint una malaltia terminal i demanant diners per a rebre un tractament als Estats Units que rebia gratis a l'hospital La Fe de València. El metge que tracta, des de fa 10 anys, Paco Sanz, parla per primera vegada en un mitjà de comunicació i ho fa a través de les càmeres de Zoom. 

L’oncòleg de Paco Sanz: “És fals, ell mai ha tingut cáncer de còlon ni ha rebut quimioteràpia”

Ángel Agustín Segura és el metge de Paco Sanz i assegura que "ell no necessitava els diners per a ser atés o controlat, ja que estava rebent la medicació no dels Estats Units, sinó a través del nostre sistema sanitari a cost zero". L’oncòleg asegura que no ho va denunciar “perquè no tenia cap prova que estiguera cometent cap delicte”, fins al dia en què en el seu llibre va llegir que l'estaven tractant amb quimioteràpia per un càncer de còlon i que “eixia de les sessions molt marejat, això és fals”. Amb aquest mateix discurs va anar a un programa de Telecinco en horari de màxima audiència. En aquell moment, el metge de l’Hospital La Fe va enviar un mail demanant a Paco Sanz que rectificara ja que “ha faltat a la veritat”.   

És la meua obligació demanar-li que rectifique en el mateix mitjà i a la mateixa hora de màxima audiència Ángel Agustín - Metge de Paco Sanz

Després d’un intercanvi de mails, Paco Sanz demana un canvi de metge que mai es va produir: “Com que no hi havia cap metge amb especizlització en aquesta patologia, vam seguir veient-nos”. De fet, “no hi ha hagut cap interrupció de l'assistència ni cap canvi en el control”. 

Arribat aquest punt, l’oncòleg va decidir contactar directament amb la productora, avisant que el discurs de Paco Sanz és fals, però mai ha rebut resposta. 

Ángel Agustín Segura, l'oncòleg de Paco Sanz, en 'Zoom'
Ángel Agustín Segura, l'oncòleg de Paco Sanz, en 'Zoom'

Com es va destapar tot? 

Tot comença el gener de 2017, quan una persona va posar una denúncia en una comissaria de Vallecas, dient que “aquesta persona podia estar estafant i que la malaltia que ell al·legava tindre no era real”. Així ens ho conta Salvador Terrero, policía nacional que entrevistem en Zoom per a saber com va ser el principi de la fi de Paco Sanz. Terrero, especialitzat en estafes des de fa una dècada, afirma: “Paco Sanz té el perfil d'estafador perquè és una persona que s’ha clavat en el seu paper, s’ha cregut la seua propia història".

A mi em falta un gen, eixe gen és la protecció natural que té el cos contra el càncer. Aleshores, jo soc un fabricant de tumors Paco Sanz - Estafador

Per a comprovar si eixa persona estava efectivament malalta, la policia va parlar amb els metges de l'Hospital de La Fe de València i “ens confirmaren que tenia la malaltia, però que no era tan greu com ell deia, ni que anava a morir”, ens conta l'agent que va desmantellar el cas. 

Dos anys de presó i 37.000 euros de condemna a l'home dels 2.000 tumors

El desenllaç arriba el 8 de febrer de 2021, quan Paco Sanz accepta una pena de dos anys de presó després d'arribar a un acord amb la fiscalia. Al juí acudeixen cares famoses com els actors David Muro, Nacho Guerreros o José Mota, qui confessa “sentir vergonya aliena”. Ell va donar a l’associació de Paco Sanz més de 5.000 euros. Paco Sanz confessa en el juí haver estafat milers de persones, unes 14.000 segons la Policia Nacional, i es calcula que va aconseguir recaptar 260.000 euros, encara que només l'han obligat a tornar 36.918 euros. 

Segons Isabel Gemio, creadora d’una fundació de malalties rares, “d’alguna manera s’estén la desconfiança. El més dramàtic és la part humana, que hi haja persones que puguen usar el patiment, la compassió dels altres, per a aconseguir luxes”. Altres cares conegudes que van ser estafades per Paco Sanz van ser el jugador de futbol David Navarro, el presentador de televisió Pedro García Aguado o el youtuber Auronplay. 

Si algú vol ajudar-me a financiar un poquet aquests viatges, amb mi se salvaran moltes vides. No és només per a mi, és per a molta gent Paco Sanz - Estafador

Si vols veure el programa complet de Zoom sobre estafes sanitàries, entra ací.

També et pot interessar

stats