Les deu receptes més buscades en Google a l'estiu

El gaspatxo andalús, el salmorejo i l'ensaladilla russa encapçalen aquesta llista de plats, que aprenem a cuinar amb les receptes de La cuina de Morera de la mà de Jordi Morera i Ana Sirvent

23.06.2023 | La cuina de Morera
Els plats més refrescants de 'La cuina de Morera'

La calor també es pot combatre amb plats ben fresquets que protagonitzen la nostra dieta a l'estiu, i per això, les recerques a Google s’omplin de mots clau que demostren l’interés per aprendre a cuinar sopes fredes com el salmorejo o el gaspatxo. Un estudi elaborat per agencaseo.eu amb dades de Google Keyword Planner i Google Trend, ha fet un recull dels deu plats amb més recerques en Espanya durant l'estiu. A més de les conclusions, volem aportar les receptes dels plats en qüestió, elaborades en La cuina de Morera pel xef pegolí Jordi Morera i valorades per la nutricionista alacantina Ana Sirvent.  

El gaspatxo andalús

En això de combatre la calor, els andalusos tenen molt a dir, acostumats a conviure amb temperatures ben altes. Sembla que el gaspatxo és el plat preferit en els mesos estivals. També per a la resta d’espanyols i espanyoles que, amb 130.000 consultes a Google de mitjana mensual i gairebé el milió durant els mesos d’estiu, converteixen el gaspatxo en el plat amb més recerques durant aquesta època de l’any.

Si vols sorprendre, en La cuina de Morera, cuinaren un gaspatxo andalús molt original, quasi tant com el nom amb què Jordi i Ana batejaren aquesta recepta: l’ensalada que es menja i es beu.

El salmorejo cordovés  

L’informe d’agenciaseo.eu ha determinat que el segon plat amb més recerques a Google és el salmorejo cordovés, una altra sopa freda típica d’Andalusia. En concret, la mitjana mensual se situa en 125.000 recerques, molt a prop del gaspatxo i suma 850.000 consultes durant els mesos de juny, juliol i agost.

Aquesta crema, espessa, fresca i fàcil de fer, és la gran contrincant de l’estiu del gaspatxo. Si tu eres més de salmorejo, et proposem aquesta original recepta elaborada en La cuina de Morera, amb alvocat, llagostins i cruixent de pernil.

Ensaladilla russa

A partir de la tercera posició comencen a aparéixer en les recerques les ensalades, en concret aquesta, que durant l’estiu es busca en Google 380.000 ocasions. Si busques la recepta tradicional et suggerim vages al cercador, però si t’atreveixes a deconstruir l’ensaladilla russa i tornar-la a muntar de manera original, ací tens l’original recepta de La cuina de Morera per a tastar aquesta ensalada d’una manera ben diferent. Potser eres més atrevit del que pensem i fins i tot, t’atreveixes a fer aquesta ensaladilla russa a la japonesa, amb tonyina fresca i alga nori.

Truita de creïlles

En quarta posició s’incorpora en aquest rànquing un plat molt còmode per a emportar en un tàper o fins i tot, entrepà. És la truita de creïlles, que en Google es busca en 250.000 ocasions durant els mesos d’estiu i una mitjana de 86.100 vegades al mes. Com que es tracta d’una recepta molt fàcil de cuinar, hem decidit innovar i suggerir-vos un altre tipus de truita que es va fer en La cuina de Morera, també molt mediterrània com aquesta o potser t’abelleix una més d’interior, amb aquesta truita d’arròs, típica de l’Alt Maestrat.  

Ensalada camperola

Les amanides són les grans triomfadores de l’estiu. Tant és així, que protagonitzen les recerques de Google pel que fa a plats per a elaborar a l'estiu. En concret, l’ensalada camperola té 24.000 recerques de mitjana durant els mesos d’estiu. D’amanides moltes s’han fet en La cuina de Morera, és per això que us suggerim la lectura d’aquest article en què es destaquen cinc de les ensalades més originals i refrescants fetes per Jordi i Ana.

Més sopes fredes, tàrtar i salpicó

Després de desgranar les cinc primeres posicions, en el rànquing de les recerques de Google de receptes d’estiu es colen dues sopes fredes més, en sisena posició la vichyssoise i en setena l'ajoblanco. A continuació, el tàrtar de tonyina en huitena posició i el tartà de salmó en dècima. I finalment, en novena posició un salpicó de marisc.

Si se t’ha fet la boca aigua, les receptes de La cuina de Morera no acaben ací i us suggerim, que d’entre aquestes cinc últimes receptes cuineu un ajoblanco molt a la valenciana, en concret, tomaca valenciana amb ajoblanco de xufa i pa de pipes, o bé un salpicó, però en aquesta ocasió de polp.

Els majors fans del gaspatxo, a la costa mediterrània

Els valencians, catalans i murcians són els més interessats per la recepta del gaspatxo, mentre que el salmorejo alça passions entre de La Rioja, extremenys i andalusos. Per part seua, els gallecs, càntabres i asturians són els internautes que més busquen la recepta de l'ensalada russa.

I és que, amb els termòmetres disparats en gairebé tot el territori espanyol, no és gens estrany que augmenten notablement les consultes relacionades sobre aquests plats refrescants en diverses de les seues versions.

En qualsevol cas, si alguna cosa queda clar és que els espanyols sabem que, a més de ventiladors, aire condicionat o una bona ombra, la cuina ens ofereix plats refrescants que es converteixen en els millors aliats per a fer front a les altes temperatures que amenacen de quedar-se durant tot el llarg estiu.

També et pot interessar

stats