Cinc ensalades refrescants per a combatre els dies sufocants

Et proposem cinc ensalades fàcils, originals i saludables en La cuina de Morera

Cinc ensalades refrescants per a combatre els dies sufocants
Cinc ensalades refrescants per a combatre els dies sufocants / À Punt Mèdia

Les ensalades no han de ser necessàriament avorrides ni repetitives. Si sempre prepares el mateix tipus d'amanida, mira aquestes receptes fàcils, originals i saludables de La cuina de Morera.

Ensalada de quinoa i pollastre

Comencem per un plat complet nutricionalment i, a més, molt bo i fàcil de preparar. 

Comparada amb la major part dels cereals, la quinoa conté moltes més proteïnes i greixos (majoritàriament insaturats), entre els quals destaquen els àcids omega-6 i omega-3. Pel que fa a la quantitat de calories de la quinoa, és semblant o lleument superior a la dels cereals, ja que conté menys quantitat d'hidrats. A més, no conté gluten i té un baix índex glucèmic.

Destaca l’alta aportació de fibra, majoritàriament fibra insoluble, com la que solen tindre les llavors. 

Ensalada mediterrània amb carxofes

Us proposem ara una ensalada mediterrània amb carxofes de pot del Baix Segura. No podem considerar que la carxofa en conserva siga un ultraprocessat. De tota manera, farem bé de mirar les etiquetes, ja que en una bona conserva només tindríem carxofes, aigua i sal.

No les has tastades mai en ensalada? T’animem a tastar-les!

Ensalada de mozzarella fregida amb cereals

Aquesta ensalada és ben completa i apetitosa, i es prepara amb el formatge italià més popular del món, un indispensable en aperitius, ensalades i, sobretot, com a ingredient en pizzes. Això sí, cal tindre en compte que la mozzarella és un aliment gras –el formatge de búfala, encara més que el de vaca–. Per tant, el seu consum ha de ser part d'una dieta variada i sense abusos entre els qui presenten problemes de sobrepés.

Pren nota dels ingredients!

Ensalada de taronja i moixama

Acostumem a utilitzar la fruita com a producte, però no tant com a ingredient de les receptes. Per això, prepararem una ensalada de taronja i moixama. Molt senzilleta de fer, molt bona i indicada per a qualsevol moment.

La taronja és una fruita amb escàs valor calòric, amb una aportació interessant de fibra soluble (pectines), que ajuda a disminuir el colesterol i la glucosa a la sang, i a desenvolupar la flora intestinal. A més, és una gran font de vitamina C, però les persones amb tendència a formar càlculs renals han de ser prudents amb el consum de taronja, ja que el contingut en oxalats facilita la creació de pedres.

Pren nota!

Ensalada de llissa

Us proposem un plat que respira mar i marjal per tots els costats: un mullador de llissa, que, a més, li dona valor a un peix que és molt nostre, però que moltes vegades es menysprea, sense motiu. Demostrarem que pot ser una delicadesa.

Nutricionalment, és un peix que destaca pel contingut de iode, seleni, proteïnes, vitamina B6, colesterol, vitamina B3, potassi, fòsfor, aigua i vitamina B12. Mira les instruccions d'elaboració en el vídeo.

També et pot interessar

stats