Torna la tensió a la frontera entre Grècia i Turquia

Milers de persones segueixen apostades al llarg de la frontera, després de l'anunci del president turc Erdogan d'obrir les portes de pas a Europa.

Agents antidisturbis de la policia grega caminen entre núvols de gasos lacrimògens a Kastaniés
Agents antidisturbis de la policia grega caminen entre núvols de gasos lacrimògens a Kastaniés / Florion Goga (Reuters)

La policia grega ha tornat a llançar al matí gasos lacrimògens i canons d'aigua contra els migrants que intenten travessar la frontera des de Turquia a Grècia, a la zona de Kastaniés. Així, la tensió ha tornat a la frontera entre Grècia i Turquia després de dos dies de relativa calma. Fa una setmana, l'anunci del president turc Erdogan d'obrir les portes de pas a Europa va desencadenar una situació en què els migrants van començar a traslladar-se divendres des de diverses parts de Turquia.

Segons les dades del govern grec, ahir la policia hel·lena va repel·lir l'entrada de 1.871 persones a la frontera terrestre al costat del riu Evros i va detindre huit migrants que van aconseguir entrar al país. En total, des de divendres passat, Grècia ha impedit l'entrada de 36.649 migrants i refugiats i ha detingut 252.

Milers de persones segueixen apostades al llarg de la frontera, ara més disperses que fa una setmana quan va començar aquesta crisi.

Quant a la frontera marítima, aquest dijous es va registrar la primera arribada d'un bot a Lesbos. Grècia ha prohibit la navegació d'embarcacions que no siguen patrulles o vaixells mercants entorn de les illes de Lesbos, Quios i Samos.

La UE no tolerarà l’arribada “il·legal” de refugiats a Grècia

Després d’una reunió entre els ministres d’Interior, es va decidir facilitar més personal i equipament en les accions de les autoritats gregues a l’entrada d’Europa.

També van enviar un avís directe al govern turc i a “tots els actors i organitzacions sobre el terreny” perquè difonguen aquest missatge i “combaten la disseminació d’informació falsa”, que incita els migrants a traslladar-se, la gran majoria dels quals fugen del conflicte bèl·lic que va esclatar a Síria el 2011.

També et pot interessar

stats