La Comunitat Valenciana estrena el primer exoesquelet pedriàtic del món
Dissenyat per un equip d'investigadors valencians del CSIC, s'utilitza per a ajudar els xiquets i xiquetes en sessions de rehabilitació diàries
El primer exoesquelet pediàtric del món, creat per un equip d'investigadors valencians del CSIC, ha començat a utilitzar-se per primera vegada i de manera diària al centre de paràlisi cerebral de la Creu Roja a València. Integrat com una assignatura més, ajuda un grup de tretze xiquets, no només a caminar, sinó a millorar-ne les capacitats emocionals.
Una de les xiquetes que ha començat a utilitzar-lo és Isabella, que no pot amagar el somriure cada vegada que es posa dreta, gràcies a les sessions diàries que pot fer amb l'exoesquelet pediàtric.
"A la Comunitat Valenciana som els primers a disposar d'aquest element", ha assegurat José Vicente Rodríguez Rubio, director del centre. "Per a nosaltres ha sigut un regal. Trobar una eina com aquesta ens aporta una gran quantitat de variables des del punt de vista físic", ha explicat Lluís Beltrán, fisioterapeuta.
Entre altres, avanços musculars que s'han aconseguit a penes en un mes de treball continu i que venen acompanyats de beneficis psicològics. "Afecta a nivell emocional i a nivell d'aprenentatge perquè és una altra manera de veure el món que tens al voltant teu", ha contat Cristina Iglesias Frías, orientadora del centre. Un aspecte en el qual coincideixen els pares dels menors, que han observat que els fills i filles tenen més motivació, més interés i volen fer més activitats, com ballar. "Com a pare és una felicitat inexplicable", ha afirmat un dels progenitors.
L'utilitzen dues voltes per setmana, en sessions de 35 a 40 minuts. Perquè ací l'exoesquelet és més que una teràpia, és una assignatura funcional que ningú vol perdre's. Una matèria d'aprenentatge a tots els nivells, que no només els ha fet alçar-se a nivell físic, sinó també a nivell emocional.