Guerra judicial per l'orxata: permeten a les marques vendre com a fresca beguda pasteuritzada de pot

Productors artesanals d'Alboraia, que acusen les empreses de publicitat enganyosa, recorreran contra la sentència de l'Audiència de València

Orxata artesanal i embotellada / À Punt NTC

Els consumidors tenen clara la diferència entre l'orxata artesanal i l'embotellada, però per a la justícia tant l'una com l'altra són naturals i fresques. Així ho ha establit l'Audiència de València en la demanda per publicitat enganyosa i competència deslleial que havien presentat una sèrie de xicotets productors contra les grans embotelladores del sector. 

Per a poder vendre l'orxata als supermercats, les embotelladores l'han de pasteuritzar, un procés en què perd propietats. Cada fabricant posa una quantitat d’aigua, però la clientela només podrà notar quina té midó i quina no tastant-la. 

Els productors indiquen que es tracta d'un producte pasteuritzat, però al revers de les etiquetes, una cosa insuficient per als demandants. Els productors artesanals d'Alboraia lamenten que a partir d’ara podran vendre el producte com a fresc i portaran el consumidor a l’equívoc. Tot i això, l'Audiència de València ha donat la raó a les embotelladores amb l'argument que tots dos productes són naturals. I també que són frescos, ja que es conserven en nevera.

Ara serà el Tribunal Suprem el que en última instància haurà de decidir si les dues variants d’orxata es poden qualificar amb el mateix adjectiu.

També et pot interessar

stats