L'orxata artesana d'Alboraia es converteix en experiència turística

Elaboradors d'aquesta beguda i altres empreses s’han unit per a oferir diferents activitats al voltant de l'emblemàtic producte

Orxata i fartons
Orxata i fartons / À Punt NTC

El club de producte Alboraia-Artesans de l'Orxata reuneix productors d'orxata, orxateries, restaurants, allotjaments, comerços i altres empreses. A més, ofereix experiències turístiques vinculades a l'orxata artesana, un producte emblemàtic valencià que té darrere tot un procés d'elaboració que arriba a ser una forma de vida.

El Mercat de Colón de València ha acollit aquest dimecres la presentació del club, que reuneix 32 membres situats dins i fora del municipi d'Alboraia (Horta Nord) que ofereixen productes i experiències turístiques vinculades a l'orxata. Alboraia-Artesans de l’Orxata busca posicionar la localitat com el bressol de l'orxata, la destinació turística de referència en l'elaboració artesana i de qualitat d'aquesta beguda de propietats nutricionals, un lloc on descobrir el procés artesanal de transformar la xufa en la beguda que desenvolupa el gremi d’orxaters.

Tot això, a través del conreu del camp, la collita i la selecció de xufa, que es donen a conéixer a través de diferents activitats com ara visitar una exposició de fotografia sobre la història del procés d'elaboració d'orxata o realitzar una ruta de la xufa a l'orxata. També es podrà dormir en una antiga alqueria convertida en hotel de quatre estreles o simplement gaudir d'una orxata amb fartons o, per als més atrevits, assaborir un flam o unes llesques amb ou amb xufa. Tots els membres adherits han superat els criteris d'adhesió vinculats a la qualitat del producte i infraestructura i la contribució a la difusió de la marca.

En la presentació de la marca han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, i el president de la DO Xufa de València, Antonio Gimeno.

El distintiu servirà per a identificar oficialment tots els productors d'orxata artesana, agents socials, turístics, econòmics i empreses d'experiències turístiques que fan d'Alboraia el bressol de l'orxata tradicional.

També et pot interessar

stats