Valencians al món visita Singapur, la ciutat jardí asiàtica
El país és famós per la seua economia i l’arquitectura d’avantguarda
Aquest dimecres 15 de juny a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats-estat més famoses del món: Singapur. La reportera Cristina Orts ens mostra els grandiosos gratacels i la confluència de cultures de la ciutat jardí asiàtica.
Carlos, d’Alacant, fa 8 anys que viu a Singapur. Amb aquest arquitecte visitarem els Gardens by the Bay, un parc molt modern de més de 100 hectàrees, i parlarem d’arquitectura contemporània. També amb ell entrarem a l’Hotel Marina Bay Sands, l’edifici més icònic del país, i a la Terminal 4 de l’Aeroport de Singapur, una impressionant construcció que ens deixarà meravellats.
Carolina, de València, fa 19 anys que viu a Singapur. Amb ella visitarem Little India, el barri indi de la ciutat, i entrarem a un dels seus temples i al mercat. També amb ella degustarem la rica gastronomia índia i visitarem el Jardí Botànic, patrimoni de la humanitat i famós per la seua col·lecció d’orquidàcies.
David, de Castelló de la Plana, fa 12 anys que viu a Singapur. Amb aquest treballador de recursos humans pujarem al Mont Faber, un mirador a tota la badia singapuresa, i visitarem el centre financer i el zoològic, on veurem els orangutans i els elefants asiàtics.
Velia, d’Alacant, fa 8 anys que viu a Singapur. Amb aquesta professora d’espanyol ens tirarem en tirolina en un parc d’esports d’aventura i tastarem la cuina Peranakan, que és la cultura dels immigrants xinesos instal·lats a Singapur, Malàisia i Indonèsia. També visitarem el barri dels comerciants àrabs i Emerald Hill, un carrer colonial que pareix eixit del segle XIX.
Toni, de Santa Pola (Baix Vinalopó), fa 9 anys que viu a Singapur. Amb aquest professor de ciències visitarem un mercat tradicional on tastarem el suc de canya de sucre i els plats més típics de la gastronomia singapuresa. També anirem a Chinatown a degustar l’ànec tradicional.
La constitució de Singapur està inspirada en el parlamentarisme anglés. El Partit d'Acció Popular domina la política del país des de la seua independència. El sistema de govern s'aproxima més a l'autoritarisme que a una democràcia pluripartidista. Lee Kuan Yew, considerat el pare de la pàtria, va ser l'únic primer ministre de 1959 fins al 1990 quan, per pròpia voluntat, va decidir deixar el càrrec per donar pas a la següent generació de polítics.
Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.