‘Zoom’ s'endinsa a l'Església 2.0

El programa de reportatges d'investigació d'À Punt analitza aquest dilluns l'augment dels ‘influencers’ catòlics i el descens del nombre de sacerdots i monges

El programa 'Zoom' investiga el fenomen dels 'influencers' catòlics i si l'Església els accepta
El programa 'Zoom' investiga el fenomen dels 'influencers' catòlics i si l'Església els accepta / À Punt
02 de juny 2073 - 10:30

El termini per a presentar la declaració de la renda acaba a finals de juny. Totes les persones que la fan poden triar entre marcar la casella de l'Església, la de finalitats socials, totes dues o cap.

Segons les dades de l'anterior exercici fiscal, els declarants que donen el 0,7% dels impostos a l'Església catòlica han disminuït per tercer any consecutiu, però no els diners recaptats. Quin és el paper de l'Església catòlica en l'esfera pública? Ocupa cada vegada menys espai?

Així i tot, existeix un fenomen que està en continu creixement: els influencers catòlics. Sembla que aquests evangelitzadors digitals es multipliquen com els pans i els peixos.

Però, accepta l’Església aquesta nova tendència? Bérnar Giménez parlarà, en el pròxim episodi de Zoom, amb dues persones que transmeten el missatge de l'Església a través de les seues xarxes socials. El missatge catòlic sembla haver-se modernitzat, però només en la forma, o també en el contingut?

L'Església ha perdut a Espanya més de 2.300 sacerdots i 2.100 monges
L'Església ha perdut a Espanya més de 2.300 sacerdots i 2.100 monges / À Punt

A més, si parlem de vocacions, entre 2012 i 2019, les últimes xifres presentades per la Conferència Episcopal, l'Església ha perdut a Espanya més de 2.300 sacerdots i 2.100 monges. A més, per primera vegada en la seua història, el nombre de seminaristes ha baixat del miler. A què és degut? Quina explicació troben dins de l'Església?

Aquest dilluns 5 de juny a les 22:00 hores, À Punt fa zoom… a l'Església 2.0. 

També et pot interessar

stats