‘Valencians al món’ visita una proesa de l’enginyeria civil: el pont d’Oresund

El programa de les nits de dimecres viatja al mític pont que uneix Suècia amb Dinamarca

Juan de València va canviar la seua residència fa 8 anys
Juan de València va canviar la seua residència fa 8 anys / Departament de Comunicació
11 d'octubre 2022 - 11:22

Aquest dimecres 12 d’octubre a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de dues de les ciutats més importants d’Escandinàvia separades per un pont de gairebé huit quilòmetres. María José Berbegall visita el pont d’Oresund i ens mostra l’estil de vida a Suècia i Dinamarca.

Edu, de València, fa deu anys que es va traslladar a Suècia per amor. Amb ell visitarem el mirador d’Oresund, des d’on es pot veure el famós pont, que és el més llarg d’Europa. També visitarem un dels banys a l’aire lliure més antics de Suècia, un dels barris més encantadors de Malmö i el gratacels més alts d’Escandinàvia, obra de Santiago Calatrava.

Edu de València es va quedar a Suècia per amor
Edu de València es va quedar a Suècia per amor

Sergio, de València, fa un any que viu a Suècia. Amb ell visitarem el centre de Malmö, on comprarem al mercat. També veurem com funciona el Systembolaget, la licoreria de l’Estat on la gent compra l’alcohol, i tastarem les famoses mandonguilles.

Juan, de València, fa huit anys que viu a Copenhaguen. Amb ell veurem l’òpera de la ciutat, la més cara del món, que va costar 400 milions d’euros. També assistirem al canvi de guàrdia del palau d’Amalienborg i practicarem el green kayak, un esport que vol lluitar contra la contaminació mentre es navega en caiac.

Àngels, de Vila-real (Plana Baixa), fa sis anys que viu a Copenhaguen. Amb ella visitarem el port de Nyhavn i circularem en bicicleta com ho fan els danesos. També comprarem roba de segona mà i parlarem de paisatgisme i sostenibilitat. Finalment, tastarem menjar internacional en un mercat fet de contenidors de vaixell.

Àlex, de Sedaví (Horta Sud), fa tres anys que viu a Copenhaguen. Amb ell veurem els molins de parcs eòlics i parlarem d’energies renovables. També anirem a una platja fluvial i ens banyarem al Bàltic. Finalment, eixirem de festa per la nit danesa.

Marisol, de Xest (Foia de Bunyol), fa 22 anys que viu a Copenhaguen. Amb aquesta veterana danesa navegarem pel riu mentre parlem d’estabilitat laboral. També visitarem la Gliptoteca, un museu d’escultura del segle XIX i tastarem la típica gastronomia del país en un restaurant a la vora del Parlament. Per últim coneixerem com és una casa danesa per dins.

Marisol va canviar Xest per Copenhaguen fa 22 anys.
Marisol va canviar Xest per Copenhaguen fa 22 anys.

El Pont d’Oresund està fet de formigó armat i connecta les dues zones metropolitanes de la regió d’Oresund: la capital danesa, Copenhaguen, i la ciutat sueca de Malmö. Inclou dues línies de tren i sis carrils de carretera, fet que el converteix en el pont combinat tren-carretera més llarg d’Europa. El tram final es va acabar el 1999. El príncep hereu Frederic de Dinamarca i la princesa hereua Victòria de Suècia es van reunir al centre del pont per a celebrar que l’havien enllestit.

També et pot interessar

stats