L’Skyline Benidorm Film Festival atorga el Premi À Punt al millor curtmetratge valencià

El festival, del qual À Punt Media és mitjà oficial, tanca aquest dissabte l'edició que ha recuperat la presencialitat

Cartell de la sisena edició de l’Skyline Benidorm Film Festival
Cartell de la sisena edició de l’Skyline Benidorm Film Festival / Departament de Comunicació
09 d'abril 2022 - 08:58

Curtmetratges europeus i iberoamericans s'han projectat aquests dies a Benidorm, en la sisena edició de l'Skyline Benidorm Film Festival que ha tornat a celebrar-se, després de dos anys, de manera totalment presencial. À Punt Media, que és mitjà oficial, premia el millor curt valencià.

El festival, que va nàixer com una mostra provincial, ha fet el salt a l'àmbit nacional i internacional en només sis edicions. Beatriz Hernández, directora, recorda que “el festival va nàixer el 2017 amb la intenció de potenciar la indústria del curtmetratge, fer costat als creadors i donar l'oportunitat al públic de poder gaudir en la pantalla gran de la millor selecció anual de pel·lícules en format curt”.

En aquest sentit, el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, s'ha referit a la consolidació d'aquest certamen en només uns anys: “Els mitjans públics som testimonis de la consolidació d’un festival que arriba a la sisena edició i que ara acompanyem en qualitat de mitjà oficial i de patrocinadors del Premi À Punt al millor curtmetratge valencià”.

A més de les projeccions de les diferents seccions a l’auditori Fundació Mediterrani, l’Skyline Festival ha programat activitats paral·leles relacionades amb el sector audiovisual, com ara el concurs d’escriptura de guió de curtmetratges, que ha rebut més de dos-cents treballs de tot Espanya i l’Amèrica Llatina, i el shortpitch, un esdeveniment dedicat a la indústria cinematogràfica, en el qual han participat productores amb projectes en fase de desenvolupament.

Per als més joves, s’ha celebrat un taller de stop-motion amb plastilina, a càrrec de Pablo Llorens, i un taller de doblatge, a càrrec de Francesc Fenollosa.

Beatriz Hernández destacava l'homenatge al recentment desaparegut Roberto Pérez Toledo que va fer el tir d'eixida a l'edició actual del festival. "Roberto és una de les mirades imprescindibles en el cinema dels últims anys, captava les emocions i la quotidianitat amb una sensibilitat increïble. A més, va realitzar una gran aportació al curtmetratge espanyol amb més de trenta obres en la seua filmografia”, recordava amb motiu de l'homenatge.

Alfred Costa ha remarcat que “els mitjans públics donen suport a l’audiovisual valencià i especialment als projectes com l’Skyline Fest, que supera l’oferta d’un festival de curtmetratges per a transformar-se en un gran esdeveniment que uneix la promoció turística de Benidorm i la projecció de la indústria audiovisual en conjunt.”

També et pot interessar

stats