À Punt parla en femení

Dilluns 8 de març, a les 22:00 h, s’estrena la pel·lícula ‘Frederica Montseny, la dona que parla’, de manera simultània amb TV3 i IB3 i, a continuació, el documental ‘Rol&Rol’, sobre els estereotips femenins.

À Punt parla en femení
À Punt parla en femení

La jornada del Dia de la Dona, dilluns 8 de març, començarà a À Punt a les instal·lacions de Burjassot, on està prevista la lectura d’un manifest, a les 12:00 h, organitzada per la Comissió d’Igualtat de la CVMC. De manera interna, dijous de vesprada hi ha una conferència virtual al saló d’actes amb la periodista Rosa Solbes, referent del periodisme i del feminisme valencià.

El departament d’Informatius enceta la celebració aquest divendres, 5 de març en el programa A la Ventura. A les portes del 8M, analitzarà els efectes de la pandèmia sobre les dones. Les xifres demostren un devastador impacte socioeconòmic. No només representen tres de cada cinc persones en l'atur, sinó que també són més les afectades pels ERTO o acollides a reduccions de jornada per a atendre la família.

Les Notícies del matí de dilluns tenen com a convidada Mónica Oltra, vicepresidenta d’Igualtat. A la pantalla s’inclouran un codi QR que portarà un interessant multimèdia allotjat en el web d’À Punt, en el qual es mostrarà la realitat de cinc dones, com ha canviat el tractament informatiu de la desigualtat i la violència de gènere.

Els informatius de NTC Migdia i NTC Nit volen aconseguir el repte de la visibilitat femenina. Per això, les entrevistades, les expertes i els talls de veu volen ser de dona.

Estrena de ‘Frederica Montseny, la dona que parla’, de manera simultània amb TV3 i IB3

La nit de dilluns 8 de març s'emet l'estrena del llargmetratge participat per À Punt, Frederica Montseny, la dona que parla, de manera simultània amb TV3 i IB3.

El film, rodat íntegrament a València, explica la història de la líder anarcosindicalista que va acceptar el càrrec de ministra de Sanitat durant la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra a Europa.

Frederica Montseny, la dona que parla és una producció de Distinto Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i Voramar Films, amb la participació d’À Punt Mèdia, el suport de Creative Europe Media Programme of the European Union i del Departament de Cultura, i la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i l’Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades.

El guió és de Rafa Russo i Mireia Llinàs, i està dirigida per Laura Mañá i produïda per Miriam Porté i Pedro Pastor. El repartiment l’encapçala Màrcia Cisteró. Al seu costat, el guanyador de dos premis Goya, Emilio Gutiérrez Caba. Els acompanyen els actors valencians Fran Nortes, Candela Moreno, Vicente Genovés, Jaime Linares, Sergi Torrecilla i Isabel Rocatti, entre d’altres.

‘Rol&Rol’, un documental sobre els estereotips femenins

En acabar, a les 23:30 h, À Punt estrena el documental Rol&Rol dirigit per Chus Gutiérrez. Rol&Rol reflexiona sobre el paper que exerceixen els mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins i com aquests models afecten la manera de pensar de la societat i a la presa de decisions vitals i professionals de les dones, i també dels homes.

‘Marie Curie’ i els documentals ‘En la bretxa, ‘Las chicas no pierden el tren’ i ‘Promoció del 81’

Aquest diumenge de vesprada, a les 16:00 h, es projecta la pel·lícula Marie Curie, dirigida per Marie Noëlle amb Karolina Gruszka, Arieh Worthalter, Charles Berling, Hissa Kuna. Poc temps després que el matrimoni format per Marie Curie i Pierre Curie obtinguera el Premi Nobel de Física, Pierre mor en un accident tràgic. Sola i amb dos xiquets, Marie es refugia en els estudis científics en un món dominat pels homes. Es converteix en la primera dona a rebre una càtedra a la Universitat de la Sorbona de París. Allí s'enamora d'un científic casat i amb qui inicia una aventura.

A continuació, À Punt recupera el documentals En la bretxa, Las chicas no pierden el trenEn la bretxa, Las chicas no pierden el tren i Promoció del 81.

En la bretxa laboral mostra treballadores que, en la seua pràctica professional, trenquen estereotips de gènere per a superar les barreres imposades per una societat patriarcal i una cultura que encara discrimina, assetja i assassina les dones. Un documental de creació col·lectiva que proposa un diàleg coral i obert a la participació del públic per a visibilitzar la lluita diària per la igualtat i contra la segregació laboral per raó de gènere.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha produït el curtmetratge documental Las chicas no pierden el tren, dirigit per Paqui Méndez i amb participació d'una ampla representació de treballadores de l'empresa pública.

Aquesta producció aborda els detalls relatats per diferents protagonistes sobre la incorporació de la dona a un sector laboral tan masculinitzat com el ferroviari, sent FGV el marc de les experiències que es mostren.

Promoció del 81 és un documental dirigit per Ricard Chicot que explica la incorporació de les primeres dones a la Policia Local de València el 3 d'agost de 1981.

‘La Colla Nius’ parlarà de feminisme i desigualtat

La secció Nius del programa infantil i juvenil La Colla parlarà dilluns al web sobre què se celebra el 8 de març, per què, què és el feminisme i com afecta la societat i, fonamentalment, les dones, viure en desigualtat. El programa es podrà tornar a veure el dissabte 13 de març a les 10:00 h a la televisió d’À Punt.

També et pot interessar

stats