DocsLab-À Punt el laboratori de projectes de no-ficció de DocsValència arranca divendres
S’han seleccionat 10 projectes en fase de desenvolupament i producció per a participar en aquest espai de tallers i trobades
À Punt Mèdia atorga un premio que consisteix en la precompra de drets d’antena, amb una dotació econòmica de 5.000 euros.
DocsLab-À Punt, el laboratori de projectes del festival Docs-València. Espai de no-ficció, tindrà lloc del 6 al 11 de maig. Un total de 10 projectes en fase de desenvolupament i producció, dels 31 que es van inscriure per a participar en el taller, han sigut seleccionats per a participar en el taller de formació en indústria.
El laboratori arranca divendres 10:00 hores en Col·legi Major Rector Peset de Valencia. A la inauguració assistirà el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa i la responsable del sector audiovisual en l’àrea de promoció internacional de l’IVACE, Mónica Payá, així com los codirectors del festival, Pau Montagud i Nacho Navarro.
El DocsLab-À Punt és un espai de formació, indústria i internacionalització, de perfeccionament i de trobada que busca acompanyar els documentalistes durant el procés de creació d’una pel·lícula documental. A més, À Punt Mèdia atorga un premi que consisteix en la precompra de drets d’antena, amb una dotació econòmica de 5.000 euros.
Els projectes seleccionats per a participar en el Docs Lab-À Punt són En busca de (la) Bala Perdida, de Pau Martínez; Y punto, de Javier Tolentino; Meat Market, de Sussana Barranco; Marina, unplugged, de Alfonso Amador; Tekoha. El lugar donde somos lo que somos, de Vicente Pérez Herrero; Al-Buhayra, de Lucas Moro i Manuel Rosell; Manuela Trasobares, d’Andrea Segarra; El silenci d’un pati, de María Carmen Blanco; Mi nombre es una ópera, de Emma Harris i Sarai Ramírez-Payá i El último regreso, de Carles Candela i Miguel Llorens.
Durant els sis dies els deu projectes seleccionats participaran en els taller de desenvolupament de projectes, una sèrie de Doc Talks (xarrades, conferències magistrals i taules rodones), reunions one to one amb especialistes nacionals i internacionals. El Docs Lab-À Punt culmina dimecres 11 de setembre amb una sessió de pitching en la qual es presentaran els projectes davant el jurat.
En l’edició d’enguany, el taller de pitching tindrà com a tutor Inti Cordera, fundador de La Maroma Producciones i del Festival DocsMX i Claudia Rodríguez, fundadora de Preciosa Media.
El laboratori pretén donar suport als documentalistes durant el procés de creació i fomentar la internacionalització de la producció valenciana. A més, s’intenta contribuir a construir una indústria de no-ficció més dinàmica i amb nous horitzons, sense perdre de vista la necessitat d’ajudar a trobar vies de finançament dels futurs documentals.
Les projeccions del festival DocsValència tindran lloc, del 6 al 14 de maig, en les sales dels cinema Lys de València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i la sala Rialto de la Filmoteca valenciana.
La plataforma de mitjans de comunicació pública, a més de patrocinar el laboratori de projectes DocsLab-À Punt, serà, com cada any, el mitjà oficial del festival.