DocsLab-À Punt el laboratori de projectes de no-ficció de DocsValència arranca divendres

S’han seleccionat 10 projectes en fase de desenvolupament i producció per a participar en aquest espai de tallers i trobades

À Punt Mèdia atorga un premio que consisteix en la precompra de drets d’antena, amb una dotació econòmica de 5.000 euros. 

Cartell de Docs València, espai de no ficció
Cartell de Docs València, espai de no ficció
04 de maig 2022 - 15:11

DocsLab-À Punt, el laboratori de projectes del festival Docs-València. Espai de no-ficció, tindrà lloc del 6 al 11 de maig. Un total de 10 projectes en fase de desenvolupament i producció, dels 31 que es van inscriure per a participar en el taller, han sigut seleccionats per a participar en el taller de formació en indústria.

El laboratori arranca divendres 10:00 hores en Col·legi Major Rector Peset de Valencia. A la inauguració assistirà el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa i la responsable del sector audiovisual en l’àrea de promoció internacional de l’IVACE, Mónica Payá, així com los codirectors del festival, Pau Montagud i Nacho Navarro.

El DocsLab-À Punt és un espai de formació, indústria i internacionalització, de perfeccionament i de trobada que busca acompanyar els documentalistes durant el procés de creació d’una pel·lícula documental. A més, À Punt Mèdia atorga un premi que consisteix en la precompra de drets d’antena, amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

Els projectes seleccionats per a participar en el Docs Lab-À Punt són  En busca de (la) Bala Perdida, de Pau Martínez; Y punto, de Javier Tolentino; Meat Market, de Sussana Barranco; Marina, unplugged, de Alfonso Amador; Tekoha. El lugar donde somos lo que somos, de Vicente Pérez Herrero; Al-Buhayra, de Lucas Moro i Manuel Rosell; Manuela Trasobares, d’Andrea Segarra; El silenci d’un pati, de María Carmen Blanco; Mi nombre es una ópera, de Emma Harris i Sarai Ramírez-Payá i El último regreso, de Carles Candela i Miguel Llorens.

Durant els sis dies els deu projectes seleccionats participaran en els taller de desenvolupament de projectes, una sèrie de Doc Talks (xarrades, conferències magistrals i taules rodones), reunions one to one amb especialistes nacionals i internacionals. El Docs Lab-À Punt culmina dimecres 11 de setembre amb una sessió de pitching en la qual es presentaran els projectes davant el jurat.

En l’edició d’enguany, el taller de pitching tindrà com a tutor Inti Cordera, fundador de La Maroma Producciones i del Festival DocsMX i Claudia Rodríguez, fundadora de Preciosa Media.

El laboratori pretén donar suport als documentalistes durant el procés de creació i fomentar la internacionalització de la producció valenciana. A més, s’intenta contribuir a construir una indústria de no-ficció més dinàmica i amb nous horitzons, sense perdre de vista la necessitat d’ajudar a trobar vies de finançament dels futurs documentals.

Les projeccions del festival DocsValència tindran lloc, del 6 al 14 de maig, en les sales dels cinema Lys de València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i la sala Rialto de la Filmoteca valenciana.

La plataforma de mitjans de comunicació pública, a més de patrocinar el laboratori de projectes DocsLab-À Punt, serà, com cada any, el mitjà oficial del festival. 

També et pot interessar

stats