Els protagonistes reals de 'La ley del mar': Pepi Irles i la tripulació del Francisco y Catalina

La sèrie coproduïda per À Punt Mèdia conta la història de com un xicotet pescador de Santa Pola es va convertir en el primer vaixell europeu a rescatar en alta mar una pastera a la deriva

La història real darrere de la 'Ley del mar' en 'Zoom' / À Punt Mèdia

Pepi Irles és la dona de Pepe, el patró de l'embarcació Francisco y Catalina que el 14 de juliol del 2006 va prendre la decisió, emparada segons ells en la denominada llei de la mar, de pujar al seu vaixell —preparat sols per a deu tripulants— 51 immigrants que es trobaven a la deriva. Entre els quals hi havia una xiqueta de dos anys i una dona embarassada. Ara, la sèrie La ley del mar, coproduïda per À Punt Mèdia, ha volgut homenatjar-la, a ella i a José Durá, el seu home. A tots ells ha dedicat Zoom un dels seus reportatges.

D'aquella acció humanitària liderada pel matrimoni de Santa Pola, cal destacar que Pepi sempre ha dit que res hauria sigut possible sense el suport dels mariners. En arribar a port el vaixell, la dona del patró va dir davant de les càmeres de Canal 9 —material arreplegat per Zoom de l'arxiu RTVV: "La decisió la pren el meu home, però tots els mariners li van fer costat, per tant, el mèrit és dels deu que van dalt (de l'embarcació)".

Al programa de Zoom es pot veure els protagonistes de la sèrie La ley del mar, els actors Luis Tosar (patró Pepe Durà) i Sonia Almarcha (Pepi Irles), així com els personatges reals que han inspirat la pel·lícula. A més d'imatges de l'arxiu d'RTVV d'aquells difícils moments.

Com ha destacat l'actriu Sonia Almarcha, Pepi ha donat vida a un personatge que "no es conforma i que lluita fins al final, que no es queda seguda i fa tot el que cal fer".

Pepe es rodeja de gent pareguda a ell, que té la mateixa manera d'entendre la vida Luis Tosar - Actor que interpreta a Pepe Durà en la sèrie “La ley del mar”
Els nou membres de la tripulació amb el patró
Els nou membres de la tripulació amb el patró / À Punt Mèdia

Tots han coincidit a dir que Pepe també va tindre molta sort amb la seua tripulació. La totalitat dels mariners van donar suport al rescat. En el programa Zoom també se sent dir a l’actor Luis Tosar: "Pepe es rodeja de gent pareguda a ell, que té la mateixa manera d'entendre la vida".

En l'especial de Zoom també es pot sentir la veu dels membres de la tripulació que en arribar al port van dir que no es veien com a herois, i sí com a persones. "Els herois estan en les pel·lícules, ací no hi ha herois. Hi ha persones".

Sonia Almarcha interpreta Pepi Irles en 'La ley del mar'
Sonia Almarcha interpreta Pepi Irles en 'La ley del mar' / À Punt Mèdia

La sèrie s'estrena en primícia en À Punt Mèdia el dilluns 15 de gener a les 22:00 h. El dimarts 16 es podrà veure el desenllaç.

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats