Luis Tosar, sobre la història real darrere de ‘La ley del mar’: “Persones amb una integritat tan radical ja no abunden”

L’actor interpreta en aquesta sèrie coproduïda per À Punt Mèdia el patró del pesquer de Santa Pola que el 2006 va rescatar 51 migrants en una pastera en alta mar prop de Malta

L'actor Luis Tosar interpreta José Durá en la sèrie 'La ley del mar' / À Punt Mèdia

Zoom ha dedicat un programa a la sèrie La ley del mar, coproduïda per À Punt Mèdia i RTVE, entre d'altres. Un treball que ha portat a la ficció una història real de solidaritat protagonitzada per un pesquer de Santa Pola, el Francisco y Catalina, que el 2006 va rescatar 51 migrants en una pastera en alta mar prop de Malta.

Luis Tosar interpreta en la sèrie José Durá, el patró de l'embarcació. L'actor sempre que parla de la sèrie deixa ben clar que és un treball que homenatja els alacantins de Santa Pola Pepe Durá i Pepi, la seua dona. Zoom ha rescatat les declaracions de Pepe Durá als mitjans de comunicació quan van ocórrer els fets: “És que no puc abandonar-los. No cap en qualsevol consciència abandonar aquestes persones”. Persones migrants entre les quals hi havia una dona embarassada i una xiqueta de dos anys. 

Tovar interpretarà al patró Pepe
Tovar interpretarà al patró Pepe / À Punt Mèdia

José Durá i nou tripulants més del pesquer Francisco y Catalina el 14 de juliol del 2006 van prendre la decisió, emparada segons ells en la denominada "llei de la mar", de pujar al seu vaixell –preparat per a 10 tripulants– 51 migrants del mar Roig encallats a deu milles de Malta, entre els quals hi havia una xiqueta de 2 anys i una dona embarassada.

Quan l’equip de Zoom li ha preguntat a Luis Tosar si ha trobat alguna vegada una persona com Pepe, l’actor no ha dubtat a afirmar que: "Persones d'una integritat tan radical com la que té Pepe ja no abunden en aquest món". Cal destacar que aquesta no era la primera acció humanitària de la família Durá. El 2018 aquesta família natural de Santa Pola ja va fer un altre rescat de migrants a bord de l’embarcació Nuestra Madre Loreto. Unes imatges que també ha mostrat el programa de Zoom.

A Punt Mèdia estrena el dilluns 15 de gener la sèrie La ley del mar. Una sèrie que en paraules de Luis Tosar “conta una història molt trista que per desgràcia és real”. L’actor ha confessat que quan li va arribar el guió a les mans, li va fer molta il·lusió, “perquè crec que són drames als quals no prestem massa atenció”.  

Mira el programa de Zoom sobre la migració i la sèrie La ley del mar

També et pot interessar

stats