Miquel Montoro sobre l'assetjament escolar: "Conta-ho, perquè si no es conta no se n'ix mai"

El youtuber mallorquí va ser víctima d'insults i atacs per ser una "persona molt grassoneta" i ara comparteix els seus consells per a evitar l'assetjament escolar

Miquel Montoro va patir assetjament escolar i ens ho conta en 'Zoom'
À Punt
María Rosa Ramírez @apuntnoticies
01 de juny 2021 - 08:22 Actualitzat: 04 de novembre 2021 - 06:30

Escoltar persones que han patit assetjament a l'escola i aprendre dels seus consells, és el millor per a poder eixir d'una situació similar. Aquesta setmana hem fet Zoom en el bullying i n'hem escoltat testimonis, com el del youtuber mallorquí Miquel Montoro, a qui ser diferent li va portar problemes. Ell es defineix com "un pagés que estima i viu pel que fa", però alguns només es fixaren en el seu físic i l'assetjaren per ser "una persona molt grassoneta", com ell mateix diu. "Sempre es clavaven amb mi i jo no tenia ganes de fer res, estudiava poc, ganes d'anar a escola, pitjor".

Trencar el silenci per a Montoro va ser crucial

Un de cada tres xiquets al món pateix bullying i a la Comunitat Valenciana, l’assetjament escolar representa el 9% de totes les incidències. Però més de la la tercera part de xiquets i xiquetes ho amaguen als seus progenitors. La mare de Miquel Montoro, Sandra, comparteix amb l'audiència d'À Punt la seua agonia: "No ho desitge a cap mare ni pare, és una frustració, una impotència. Has de posar bona cara, mentre veus que no es prenen les mesures que s'han de prendre".

Contar-ho a la família per a Miquel Montoro va representar un punt d'inflexió: "Vaig arribar a un extrem, un punt més superior i ja vaig dir prou". Des d'aquell moment el millor consell que ell pot donar a altres persones que pateixen assetjament és sempre el mateix: "Que ho conten, això abans de res, és igual si és al teu avi o la teua àvia, conta-ho, perquè si no es conta no se n'ix mai. I tu pateixes i pateixes fins que poden arribar coses...".

Si vols veure el programa complet de Zoom sobre assetjament escolar accedeix al següent enllaç.

També et pot interessar

stats