Paula Usero: “Dins d’altres personatges em sent molt més lliure i segura"

Entre bastidors s’ha endinsat en l’univers creatiu d’aquesta jove valenciana que assegura haver patit assetjament escolar

Paula va estar nominada als premis Goya com a millor actriu revelació, gràcies al seu paper de Lidia en la pel·lícula participada per À Punt, 'La boda de Rosa', d'Icíar Bollaín / 'Entre bastidors'
04 d'octubre 2021 - 14:59

La seua candidesa traspassa la pantalla, però la força de la seua mirada i l’actitud arrasadora trenca qualsevol estereotip. A la seua intuïció i a la vocació d’actriu “dins de les entranyes” els deu estar on està, i no haver-se frenat mai. El programa Entre bastidors d’À Punt Mèdia s’ha endinsat en l’univers creatiu d’aquesta imparable jove valenciana que confessa haver patit assetjament escolar.

“Recorde anar sempre a soles pel pati del col·legi”

Paula reconeix haver patit assetjament escolar i haver sigut una xiqueta incompresa. Després d'anys de buscar l'acceptació i l'aprovació dels altres, ara confessa trobar-se “en pau” i estar en un moment en què li abelleix fer “coses ben diferents”. Descriu el moment vital com un moment de reconversió i de reinici i diu que vol dedicar-se "sempre" a la interpretació.

El meu motor és ser feliç

Aquesta mil·lennista amb a penes 30 anys assegura dedicar-se a la interpretació per "ser altres persones" i no només ella mateixa. Abans de l’acció se submergeix en un moment tan profund i tan concret del qual no és fàcil traure-la, i segons explica, se sent més lliure i més segura dins dels seus personatges.

Quan estic dins d’altres persones em sent molt més lliure que amb Paula dins, i més segura també
La sèrie 'Luimelia' d'Atresplayer i 'La boda de Rosa', participada per À Punt Mèdia són alguns dels seus papers més detacats.
La sèrie 'Luimelia' d'Atresplayer i 'La boda de Rosa', participada per À Punt Mèdia són alguns dels seus papers més detacats. / 'Entre bastidors'

Paula és coneguda principalment per interpretar a Luisita en la sèrie Amar es para siempre i el seu spin-off Luimelia. Però gràcies al seu paper de Lidia en la pel·lícula participada per À Punt, La boda de Rosa, va estar nominada als Goya com a millor actriu revelació. “Desitjava molt aquesta nominació perquè el treball de La boda de Rosa ha tingut molta projecció i sentia que si no era amb aquesta, no seria”, ha explicat obertament.

Que per primera vegada algú diga: "A veure un moment, qui és esta xica?" és un reconeixement públic al teu treball

Amb múltiples premis tant nacionals com internacionals, Paula assegura ser molt crítica amb el seu treball: “Em jutge molt, em maltracte molt”, per això quan algú elogia el seu treball es mostra escèptica.

Paula València
Paula València / L'actriu se sent molt arrelada a València, on es va formar en l'Escola Superior de Art Dramàtic

També et pot interessar

stats