Arkano: "Hi ha eixida i solucions contra el 'bulling'"

El raper alacantí participa en el programa d’investigació Zoom i reconeix haver sigut víctima d’assetjament escolar

Arkano ha assolit l’èxit com a cantant de rap i també ha patit assetjament escolar
01 de juny 2021 - 09:01

El programa de reportatges d’investigació d'À Punt Mèdia, Zoom, aborda un problema que malauradament conviu en les aules amb els nostres menuts: l’assetjament escolar. A la Comunitat Valenciana representa el 9 per cent de totes les incidències registrades per la Conselleria d’Educació.

L’equip de Bérnar Giménez rescata l’experiència del raper alacantí Arkano, que d’una banda ha triomfat amb la seua música damunt dels escenaris i d’altra la del tímid estudiant d’institut víctima d’assetjament escolar. Una mateixa persona i una doble història paral·lela que ha marcat el popular músic i l’ha situat al capdavant de la lluita contra el bullying.

"El primer dia que vaig arribar a l’institut un company em digué: 'Jo aquest estiu passat et vaig atracar!'" Així va començar el malson per a Arkano, que relata sense filtres un camí de soledat i rebuig.

Em sentia com una persona inferior. Era un univers del que no podia eixir i el pitjor de tot és que sentia que em mereixia ocupar eixe lloc, que era el que em corresponia Arkano - Cantant de rap

 “Per descomptat que hi ha eixida i solucions!”

Anys i èxits després el raper assegura haver guanyat el respecte dels seus agressors amb el rap. I alerta d’una problemàtica subtil però molt comuna i de la qual pocs en parlen: convertir-se en còmplice o mostrar camaraderia amb el agressor només pel sentiment de pertinença al grup. Arkano reivindica tant el rol de les institucions a l’hora de la detecció del problema com la denúncia de la resta de companys que són testimoni dels abusos.

Des del seu refugi musical i amb el rap com a principal arma, fa un crida a trencar el silenci per part de les víctimes i recomana trobar un confident per a contar l’experiència. Ací pots recuperar el reportatge al complet.

Si algú que sent dolor ens escolta, que no pense que mereix sentir-ho, que parle amb algú de confiança. Per descomptat que hi ha eixida i solucions! Arkano - Cantant de rap

També et pot interessar

stats