L'ONG valenciana que ha ajudat més de 3.200 persones afectades per la guerra d’Ucraïna

Clara Arnal i Jesús Rodríguez, responsables de Junts per la Vida, han mostrat a l’equip de Zoom la tasca d'ajuda humanitària que han portat a terme des que va començar el conflicte fa un any

Clara Arnal, presidenta de l'ONG Junts per la Vida, ja ha fet més de vint viatges a Ucraïna / À Punt Mèdia
28 de febrer 2023 - 13:02

Fa un any l'equip de Zoom va visitar la frontera polonesa amb Ucraïna, on es van trobar amb Clara Arnal, presidenta de l’ONG Junts per la Vida. Ella i el marit, Jesús Rodríguez, vicepresident de l'ONG, i la resta de l'equip estaven allí per a organitzar el viatge cap a la Comunitat Valenciana de les persones que tenien famílies d’acollida. Alguns dels membres de l'ONG fan labors de voluntariat humanitari des de fa més de dues dècades.

Amb molt de sentiment parlava fa un any. Amb molta tristesa contava a l’equip del programa que no sabia res de la seua filla d’acollida. "Jo tinc dos fills, un té 29 anys, i a l’altra filla li diuen Sofia, té un fill d’un any i mig i fa set dies que no sé res d’ella", eren les seues paraules. Un any després el programa ha rebut molt bones notícies per part de Clara i del marit.

Jesús Rodríguez, vicepresident de l'ONG, ha explicat al programa des de la seu de l'associació, a Riba-Roja de Túria , que finalment van trobar la jove, la seua filla d'adopció, i organitzaren el seu viatge cap a la Comunitat Valenciana amb el seu bebé, que ja té dos anys, "i de nou, acaba de ser mare". El d'aquesta jove és només uns dels milers de casos als quals ha ajudat l'ONG Junts per la Vida, una organització menuda que ha aconseguit salvar més de 3.200 persones afectades per la guerra d’Ucraïna.

Una família ucraïnesa, que després de viure set mesos en aquestes condicions, ha rebut l'ajuda de l'ONG
Una família ucraïnesa, que després de viure set mesos en aquestes condicions, ha rebut l'ajuda de l'ONG / À Punt Mèdia

Aquests dies gestionen un allotjament que acull més de 200 persones

Ja són més de vint els viatges que l'ONG ha fet a Ucraïna. Una de les seues últimes accions és la creació d'un allotjament segur. A la casa han acollit ja més de 200 persones. Tenen el cas d’una família que ha estat vivint en circumstàncies molt vulnerables. El cas d’aquesta família és un exemple de la situació que travessen moltes altres, però la intervenció d’aquesta ONG permet ajudar de manera individual persones i famílies.

L’ONG, en total, ha contractat més de 40 autobusos, dos avions i desenes de cotxes, i ha pogut traslladar més de 3.200 persones a territori espanyol. I en el terreny ucraïnés ajuda oferint refugi, menjar i higiene bàsica entre altres molts productes, que arriben des de la Comunitat Valenciana. Clara ha dit sentir-se "feliç" per tot el que el seu equip ha pogut fer al llarg de l’últim any.

Un xiquet dels que ha pogut salvar l'ONG
Un xiquet dels que ha pogut salvar l'ONG / À Punt Mèdia

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats