Així és el pilotari alzirenc que s’ha convertit en campió nacional de fives a Escòcia

El fives té similituds sorprenents amb la pilota valenciana

Enrique Castillo, veí d'Alzira, campió nacional de fives a Escòcia / À Punt Mèdia

Enrique Castillo, veí d'Alzira de 36 anys, va arribar a Edimburg fa nou anys. El seu recorregut el va portar fins al prestigiós Fettes College, on es va convertir en campió d'Escòcia de l'esport nacional, el fives. I ho va fer, a més a més, en la modalitat de dobles d'aquest esport, una fita que va impressionar la comunitat esportiva escocesa.

El fives és una experiència única per a Enrique. Ell descriu el joc com una barreja de destresa i coordinació que presenta una gran similitud amb el trinquet amb frares, en termes de pilota valenciana. La seua proesa com a campió nacional en la modalitat de dobles va generar moltes reaccions entre la gent local. I és que els escocesos, coneguts per ser seriosos en els esdeveniments esportius, van acollir amb sorpresa i admiració el talent d'Enrique i van reconéixer la seua gran habilitat.

El valencià destaca la simplicitat d'aquest esport escocés, on, a diferència del que passa en la pilota valenciana, no cal cap ritual previ. Els jugadors de fives simplement es posen els guants i comencen a jugar. Actualment, i tot i que es tracta d'un esport molt antic, el fives està guanyant molta popularitat entre la joventut i això és un fet que Enrique, el valencià, celebra.

Enrique va emprendre el viatge des d'Alzira cap a Edimburg l'any 2014 amb el títol de mestre de primària davall del braç. El domini de l'anglés i la passió per l'ensenyament van fer que trobara un lloc de treball en un col·legi públic, on tracta de posar en pràctica la seua vocació per una pedagogia més avançada. L'afició per la pilota valenciana va impulsar Enrique a descobrir i abraçar el fives a Escòcia i, gràcies a això, no només ha descobert similituds sorprenents amb el joc tradicional de la seua terra natal, sinó que, a més a més, s'ha convertit en campió al lloc on ha posat tots els seus somnis i il·lusions.

També et pot interessar

stats