Nou experiències úniques a Bristol que no us deixaran indiferents

Aquesta peculiar i encantadora ciutat es descriu sovint com un lloc alegre, dinàmic i artístic

Vista aèria de Bristol, Regne Unit
Vista aèria de Bristol, Regne Unit / Shutterstock

Bristol va ser declarada l’any 2017 la millor ciutat del Regne Unit per a viure-hi. És una ciutat portuària que s'estén a banda i banda del riu Avon, a l'oest del país. És el lloc de naixement de Banksy, la llar de proeses arquitectòniques impressionants i la ciutat natal de J. K. Rowling. Aquesta ciutat peculiar i encantadora es descriu sovint com un lloc alegre, dinàmic i artístic.

Informació d'interés

Moneda: lliura esterlina

Població: 470.179 habitants

Hora: entre Bristol i València hi ha una hora de diferència

Permisos: si bé abans el Regne Unit pertanyia a l’espai Schengen, després del Brexit les coses han canviat. Actualment, des de l'1 d'octubre del 2021, ja no es pot viatjar al Regne Unit amb el DNI. Ara heu de dur el passaport, el qual haurà de tindre validesa durant tota l’estada al país. Només poden accedir-hi amb el DNI els ciutadans espanyols que hagen residit al Regne Unit abans del 31 de desembre del 2021 i que, a més, hagen sol·licitat l'anomenat EU Settlement Scheme.

Pagament recomanat: podeu pagar en efectiu i amb targeta de crèdit

El consell de 'Valencians al món': si preneu la ciutat de Bristol com a base per a visitar altres llocs o localitats, us recomanem que reserveu un hotel prop de l'estació Temple Meads per a estalviar temps en els trasllats. A la zona hi ha restaurants, cafeteries i bars.

Nou propostes úniques que podeu viure a Bristol 

Si sou nous a la ciutat i busqueu coses per a fer, us suggerim una llista d’activitats ben interessants i que no us deixaran indiferents. De fet, fins i tot si esteu un temps a Bristol, és molt probable que no n'hàgeu fet moltes de les que us proposem. O potser ni tan sols sabíeu que existien.

1. Escalar per una roca dins d'una església

Si us agrada escalar, no us podeu perdre l'oportunitat d'enfilar-se per les parets d'aquesta església del segle XV. Els murs d'escalada, de 12 metres, s’erigeixen al costat dels arcs originals del temple i ofereixen una experiència única per als addictes a l'adrenalina. Hi poden escalar adolescents, adults i grups.

2. Navegar en el vaixell que va descobrir l'illa de Terranova

Fa més de cinc-cents anys, John Cabot i la seua tripulació van salpar de Bristol cap a Àsia amb la finalitat de trobar una nova ruta comercial. Inesperadament van descobrir l'Amèrica del Nord. Per a conéixer aquesta mostra d'història local, s’hi pot visitar una rèplica del vaixell de Cabot. El vaixell està obert al públic quasi tots els dies i, a més, s’hi organitzen viatges curts de creuer al voltant del Bristol Harbour i per davall del pont penjant de Clifton.

Rèplica del vaixell de John Cabot a Bristol
Rèplica del vaixell de John Cabot a Bristol / Shutterstock

3. Explorar la història subterrània de Bristol

Davall del cim de Redcliffe hi ha un laberint de coves que obri al públic durant dues hores amb tours guiats. Les coves, alguns anys arrere, van ser un teatre en viu i actualment les preparen per a projectar pel·lícules amb vista a l'any que ve.

4. Pedalejar de Bristol a Bath pel carril bici

La ruta pel carril bici de Bristol a Bath, aproximadament de vint quilòmetres, va per fora de la carretera i és idònia per als ciclistes. La van fer damunt d'una línia de ferrocarril en desús i el camí és pràcticament pla. Aquest carril és una excursió perfecta per a un dia d'estiu i si, en arribar a Bath us fan mal les cames, sempre podreu agafar un tren per a tornar casa.

La ruta pel carril bici des de Bristol fins a Bath és idònia per als ciclistes
La ruta pel carril bici des de Bristol fins a Bath és idònia per als ciclistes / Shutterstock

5. Esvarar per roques naturals

Més allà de la ruta d'accés a l'observatori, per damunt del pont penjant de Clifton, hi ha un lliscament de roca natural, de manera que podeu lliscar cap avall per la roca polida mentre gaudiu d’unes boniques vistes. Feu-nos cas: esvarar per la Slidey Rock o ‘roca esvarosa’ és molt més emocionant que fer-se la foto davant del famós pont.

Pont penjant de Clifton
Pont penjant de Clifton / Shutterstock

6. Patinar a BUMP Rollerdisco

Pot ser que algun de vosaltres haja patinat dins d'una discoteca, però segur que no dins d'una església!

7. Fer una foto amb el cap d'un gegant

Aquesta escultura és als terrenys d'Ashton Court i commemora la llegenda local dels gegants de Bristol, Goram i Vincent.

Escultura del gegant Goram, als terrenys d'Ashton Court
Escultura del gegant Goram, als terrenys d'Ashton Court / Shutterstock

8. Relaxar-se en una piscina victoriana

Per a tindre una experiència diferent, us convidem a provar la piscina climatitzada a l'aire lliure de Clifton Lido. També hi ha un balneari i un restaurant, que serveix tapes delicioses i un menú degustació de luxe.

Piscina climatitzada a l'aire lliure de Clifton Lido
Piscina climatitzada a l'aire lliure de Clifton Lido / Shutterstock

9. Jugar a les bitles en una pista retro

Aquesta pista de bitles retro té, fins i tot, la seua pròpia botiga de roba vintage i ofereix música en directe. Aquesta opció, quasi cinematogràfica, és perfecta per a passar una bona estona amb família o amics mentre gaudiu d’un deliciós batut al bar.

També et pot interessar

stats