Devon, el comtat més desconegut i màgic d’Anglaterra

Situat al sud-oest d'Anglaterra, la regió és ben coneguda per la bellesa dels seus paisatges, per la qual cosa s'ha convertit en un dels llocs més visitats pels turistes nacionals

Exeter és la capital de Devon i es troba a la costa sud del comtat
Exeter és la capital de Devon i es troba a la costa sud del comtat / Shutterstock

Molts residents de la zona passen les seues vacances a Devon, un comtat amb paisatges de terres de cultiu, pintorescos pobles de pescadors, erms boirosos i platges d'arena daurada.

Devon ofereix alguns dels paisatges naturals més espectaculars d'Anglaterra. Les seues boniques platges són idònies per a practicar surf, caiac o, simplement, passejar. Us animem a tastar els vins locals, recórrer galeries excel·lents i muntar en poni pels seus salvatges erms.

Devon ofereix alguns dels paisatges naturals més espectaculars d'Anglaterra
Devon ofereix alguns dels paisatges naturals més espectaculars d'Anglaterra / Shutterstock

Informació d'interés

  • Temperatura: 25 °C de temperatura màxima, i -12 °C de temperatura mínima.
  • Moneda: Lliura esterlina.
  • Població: 1.135.700 habitants.
  • Idioma oficial: Anglés.
  • Franja horària: Una hora menys que a Espanya.
  • Permisos: El passaport espanyol vigent.
  • La millor època per a visitar la ciutat: Del maig al setembre.
  • Trasllat aeroport-ciutat: Transport públic – Autobús (Exeter)

El servei d'autobús 56 ix des de la parada que està davant de l'edifici de l'aeroport. Porta fins a l'estació d'autobusos d’Exeter, a Paris Street, en 25 minuts i continua fins a l'estació de tren d’Exeter (St. David’s). Este últim trajecte tarda un total de 35 minuts. El servei d'autobús, a càrrec de l’empresa Stagecoach Bus, ix cada 30 minuts de dilluns a dissabte. L'últim autobús ix de l’aeroport d’Exeter a les 23:15 h. Diumenges i festius, l'horari es redueix a un servei per hora. El preu del bitllet d'autobús és de 2,60 £. L'estació d'autobusos d’Exeter està prop del centre de la ciutat.

Tren fins a Torquay i Plymouth

Quedeu-vos asseguts fins a arribar a l'Estació de Tren si voleu continuar el viatge cap a altres destinacions de Devon i Cornualla. Podeu anar en tren des d’Exeter fins a Torquay (40 minuts) i Plymouth (60 minuts), tots dos al comtat de Devon.

Mètode de pagament recomanat: A tot arreu es pot pagar amb targeta, així que aquesta pot ser la solució més fàcil i còmoda.

El consell de Valencians al món: Tot i que Anglaterra és un país més car que Espanya, el comtat de Devon no és excessivament car si el comparem amb altres llocs com Londres.

Ciutats imprescindibles per a visitar

Exeter és el punt de partida perfecte des del qual explorar tota la regió, començant per la seua esplèndida catedral gòtica
Exeter és el punt de partida perfecte des del qual explorar tota la regió, començant per la seua esplèndida catedral gòtica / Shutterstock

Exeter és la capital de Devon i es troba a la costa sud del comtat. És el punt de partida perfecte des del qual explorar tota la regió, començant per la seua esplèndida catedral gòtica, amb vistes als edificis medievals i georgians de la ciutat. Doneu una ullada als seus sofisticats restaurants i botigues o munteu en bicicleta per la zona del moll.

Sense eixir de la costa sud del comtat, podeu visitar Plymouth, la ciutat més gran de Devon. Relaxeu-vos prenent alguna cosa en una cafeteria de Plymouth Hoe, un promontori verd amb boniques vistes de la badia. Exploreu les galeries i els bars de moda de l'històric barri de Barbican. Des d'ací, van salpar els pelegrins que viatjaven al Nou Món a bord del Mayflower l’any 1620.

Plymouth, la ciutat més gran de Devon
Plymouth, la ciutat més gran de Devon / Shutterstock

Visiteu Torquay, una localitat que forma part de l'anomenada Ribera Anglesa degut a les seues aigües blaves i palmeres. Torquay és la zona de vacances més important de Devon i el lloc on va nàixer Agatha Christie, la famosa autora de novel·les de misteri. Doneu una ullada a l'exposició dedicada a Christie al Museu de Torquay, el qual exhibeix una gran col·lecció de fotografies i notes escrites per l’autora.

Torquay, una localitat que forma part de l'anomenada ribera anglesa
Torquay, una localitat que forma part de l'anomenada ribera anglesa / Shutterstock

Dirigiu-vos a la costa nord per a explorar Lynton i Lynmouth, dues ciutats costaneres que, des de fa segles, atrauen artistes i escriptors gràcies als seus pintorescos paisatges. Munteu al llegendari ferrocarril victorià que comunica les dues ciutats. Està en funcionament des de l’any 1890 i utilitza el pes de l'aigua als seus depòsits per a pujar i baixar el penyal.

Paisatges imprescindibles del comtat de Devon

A més a més, no podeu deixar de visitar el parc nacional de Dartmoor. Podreu practicar senderisme entre llacs recòndits o fer caiac per les turbulentes aigües d’aquest parc, de paisatges desolats però preciosos.

No podeu deixar de visitar el parc nacional de Dartmoor
No podeu deixar de visitar el parc nacional de Dartmoor / Valencians al món

Moltes persones reserven paquets de vacances a Devon per a disfrutar de la zona entre els mesos de juliol i setembre. Si preferiu evitar les munions, intenteu no anar-hi durant aquest període. L'aeroport d’Exeter ofereix vols des de diversos aeroports internacionals i del Regne Unit. Des de la major part de les ciutats principals, podeu arribar fins a Devon en tren o autobús.

Des de la major part de les ciutats principals, podeu arribar fins a Devon en tren o autobús
Des de la major part de les ciutats principals, podeu arribar fins a Devon en tren o autobús / Valencians al món

També et pot interessar

stats