Elisa Badenes, la valenciana que triomfa com a primera ballarina en l'Stuttgart Ballet

Una apassionada de la dansa que ha trobat l'èxit a Alemanya

Elisa Badenes, una de les protagonistes de 'Valencians al món' dedicat a la ciutat alemanya de Stuttgart / À Punt Mèdia

El món de la dansa té el privilegi de comptar amb talents excepcionals com Elisa Badenes, una ballarina valenciana que ha conquistat els escenaris internacionals. Amb tan sols 31 anys, Elisa ha esdevingut una figura destacada a l'Òpera Estatal de Stuttgart, un dels pocs teatres d'òpera alemanys que va eixir indemne de la Segona Guerra Mundial, que té una capacitat impressionant: pot acollir 1.400 espectadors.

Originària de València, Elisa Badenes es va traslladar a Stuttgart fa catorze anys, on ha teixit una carrera notable en el món del ballet. La valenciana és una de les ballarines principals en l'Òpera Estatal de Stuttgart des de l'any 2013.

Badenes ens ha fet de guia i ha oferit als espectadors de Valencians al món una visió detallada de tots els racons de l'edifici, des del vestuari fins a la sala d'assaig, l'escenari, el pati de butaques i la sala de maquillatge i perruqueria.

El ballet a què Elisa ha dedicat gran part de la seua carrera és una joia de l'escena artística alemanya. Fundat com la primera gran companyia de ballet del país, aquesta institució de Stuttgart és aclamada per la crítica com una de les millors combinacions de ballet clàssic i modern al món.

Recentment, Elisa Badenes ha rebut el prestigiós premi Kammertänzer, un títol honorífic que reconeix la dedicació i l'excel·lència artística dels ballarins i ballarines.

El camí d'Elisa cap al reconeixement internacional no va ser fàcil. Va iniciar la seua carrera al Conservatori Professional de Dansa de València als onze anys i va continuar la seua formació al prestigiós Royal Ballet de Londres gràcies a una beca. Va accedir al Stuttgart Ballet mitjançant una audició i, des d'aleshores, és una figura rellevant dins de l'escena del ballet mundial.

Durant l'entrevista amb el programa, Elisa ha reflexionat sobre la seua carrera i ha destacat la brevetat de la vida professional dels ballarins. "És una carrera curta. Als quaranta i pocs anys, la carrera dels ballarins acaba perquè sotmetem constantment el cos a una exigència física extrema. Hem de mantenir-nos sempre al màxim nivell", ha expressat amb sinceritat.

La valenciana continua sent una inspiració per als amants de la dansa a tot el món i, sens dubte, ha conquistat i continuarà conquistant l'escenari internacional amb la seua passió, dedicació i habilitat.

També et pot interessar

stats