Düsseldorf, on la proximitat s'uneix amb la llibertat

Düsseldorf passa per una escena artística que podria rivalitzar amb la de moltes capitals europees, on tot viatger té alguna cosa a veure i fer en aquesta vibrant ciutat

Düsseldorf és un dels centres més importants de l’Europa Occidental
Düsseldorf és un dels centres més importants de l’Alemanya occidental / Shutterstock
01 de desembre 2022 - 21:07

Düsseldorf, amb una població de més de 600.000 habitants, és una de les ciutats més destacades de l'Alemanya occidental i la capital de la regió de Rin del Nord-Westfàlia. La ciutat és, també, un important centre internacional de negocis, art i cultura. Düsseldorf la van fundar durant el segle XII com un post d'avançada fortificat i va continuar creixent fins a la Segona Guerra Mundial. Després d'una destrucció quasi completa, la ciutat va ser reconstruïda d'acord amb les seues arrels històriques.

Informació general sobre la ciutat 

País: Alemanya 

Regió: Alemanya occidental o de l’oest 

Àrea: 217,4 km² 

Idioma: alemany 

Temperatura mitjana: 10,2 ºC 

Clima: continental humit 

Vegetació: bedoll i faig 

Fus horari: UTC + 02:00 

Codi de telèfon: + 49 

Moneda: euro 

El centre històric de Düsseldorf és un lloc de visita obligatòria
El centre històric de Düsseldorf és un lloc de visita obligatòria

Transport des de l'aeroport internacional de Düsseldorf fins al centre de la ciutat 

L'aeroport internacional de Düsseldorf està a huit quilòmetres del centre de la ciutat. Podeu arribar-hi en autobús, tren, taxi o cotxe.

Les línies d'autobús 760, 721, SB51, 896 i 776 estan disponibles enfront de la sala d'arribades principal i duen fins a les diferents parts de Düsseldorf. Feu clic ací per a obtindre més informació.

A l'aeroport internacional de Düsseldorf, hi ha, a més, dues estacions de tren. Una es diu Sky-Train i és un servei intraaeroport. Està disponible entre les 3:45 hores i les 0:45 hores, amb intervals que van de tres a set minuts. Heu d'utilitzar l'Sky-Train i baixar a la Terminal C per a agafar la línia de tren S11. Aquesta línia us portarà a l'estació principal de tren del centre de Düsseldorf. Els bitllets es poden comprar en màquines expenedores automàtiques que hi ha a l'aeroport.

Com a última opció, a l'aeroport internacional de Düsseldorf també hi ha taxis durant les 24 hores del dia. El viatge de l'aeroport al centre de la ciutat costa aproximadament quaranta euros.

Transport públic 

Per a desplaçar-vos per la ciutat, podeu utilitzar el servei de metro, el tramvia, l'autobús públic i el taxi. Düsseldorf ofereix targetes turístiques especials amb preus i duracions molt variades.

La ciutat disposa d'una àmplia xarxa de transport públic que formen set línies de metro, onze de tramvia i més de noranta d'autobús. Podeu consultar els horaris i els recorreguts des d'ací. La pàgina està disponible en anglés.

De tota manera, sempre podeu utilitzar els taxis, també. El preu és d'uns 2,50 €/km, encara que s'ha de comptar amb un cost inicial de 5,50 euros.

La ciutat compta amb una àmplia xarxa de transport públic
La ciutat compta amb una àmplia xarxa de transport públic / Shutterstock

Millor època per a anar-hi 

Düsseldorf té un clima continental humit amb una alta probabilitat de pluja durant tot l'any. El mes més calorós és el juliol i el més fred, el febrer. Recomanem que visiteu Düsseldorf durant l'estiu o a principis de primavera, ja que la probabilitat de pluja és menor i el temps és bastant més acollidor. Suggerim que gaudiu de Düsseldorf uns dos o tres dies. 

Festivals a Düsseldorf 

  • Saló Nàutic Internacional, al gener
  • Dia del Japó, amb focs artificials japonesos, al maig
  • Ral·li de Jazz de Düsseldorf, al juny
  • Lichterfest, al juliol
  • Cinema a l'aire lliure, entre el juliol i l'agost
  • Festival de França de Düsseldorf, al juliol

Llocs per a visitar 

Düsseldorf és un dels centres més importants de l’Europa occidental. La ciutat atrau més de tres milions de turistes a l'any gràcies al seu desenvolupament econòmic, una escena artística i cultural rica i variada, i una gran quantitat de monuments històrics. 

L'església de Sant Lambert és un dels edificis més antics de Düsseldorf
L'església de Sant Lambert és un dels edificis més antics de Düsseldorf / Shutterstock

Centre històric 

L’Altstadt és el barri vell de la ciutat i està envoltat d'edificis històrics, restaurants d'alt nivell i museus. El centre històric de Düsseldorf és un lloc de visita obligatòria per a qualsevol visitant. 

Església de Sant Lambert  

L'església de Sant Lambert és un dels edificis més antics de Düsseldorf. El temple, construït el segle XVI i reconstruït l’any 1888, destaca per la magnífica arquitectura gòtica. Està situat al centre de la ciutat, prop del Rin. 

Palau Benrath 

El palau Benrath el van construir l’any 1770 com a residència d'estiu i pavelló de caça. És conegut per l'exquisit jardí i l'espectacular arquitectura d'estil barroc. Alberga dos museus: el Museu d'Art de Jardins Europeus i el Museu d'Història Natural. 

Kunst im Tunnel 

Kunst im Tunnel o KIT és el nou museu d'art contemporani de la ciutat. Acull amb freqüència noves exposicions i està situat a la part sud del barri d’Altstadt. Feu clic ací per a consultar-hi les pròximes activitats i els horaris d'entrada. 

Nord Park 

Nord Park és el parc natural de la ciutat i alberga prats, estanys, bedolls històrics i fonts. Està situat a la part nord de la ciutat, a poca distància del centre. 

Nord Park és el parc natural de la ciutat
Nord Park és el parc natural de la ciutat / Shutterstock

Allotjament 

Düsseldorf ofereix una gran varietat d'allotjament als visitants. Si és la primera vegada que esteu a Düsseldorf, recomanem que us allotgeu als voltants del barri d’Altstadt. Altstadt significa 'ciutat vella' en alemany i, com cal esperar, alberga un gran nombre de monuments històrics i museus de primera categoria. 

Si el que busqueu són unes vacances divertides i culturals, els albergs per a motxillers i els hotels de luxe de la part occidental del districte 1 de la ciutat pot ser que siguen la millor opció. 

Gastronomia 

La cuina alemanya és molt variada, encara que quasi totes les receptes es componen de carn, mantega i creïlles. Algunes de les receptes autèntiques de Düsseldorf són el Rheinischer Sauerbraten, el Halve Hahn i el Himmel und Erde. A continuació, incloem una llista dels millors restaurants segons l’origen o el tipus de gastronomia. 

La cuina alemanya és molt variada
La cuina alemanya és molt variada / Valencians añ món

Receptes originàries de Düsseldorf: Zum Schlüssel, Zum Schiffchen. 

Receptes tradicionals alemanyes: Uerige, The Duchy, Münstermann Kontor. 

Ramen: Takumi. 

Cuina japonesa: Nagaya. 

Cuina grega: Askitis. 

Cuina xinesa: China Hann. 

Cuina italiana: Ristorante Amici. 

 Compres: els millors 'souvenirs' 

Tot i que no hi ha moltes botigues de records al centre de la ciutat, als voltants del barri d'Altstadt trobareu alguns llocs de venda on podreu comprar souvenirs com ara l'home de les rodes de carro, trencanous, mostassa, rellotges i vaixelles. No obstant això, si el que busqueu és fer un viatge de compres de luxe, trobareu una gran selecció de marques internacionals al centre comercial KÖ, situat al centre de la ciutat.

Vida nocturna 

La vida nocturna a Düsseldorf és molt activa. Novament al barri d'Altstadt trobareu una gran varietat de discoteques, pubs i bars de rock. Heu de saber, però, que els pubs i restaurants solen tancar abans de la mitjanit. Així i tot, no patiu: si voleu allargar-vos un poc més a la ciutat, també hi ha bars i discoteques que obrin fins a l'eixida del sol. El restaurant Rheinturm Bar & Lounge, per exemple, se situa en un dels costats del Rin i ofereix unes vistes increïbles. Per a més opcions d'entreteniment nocturn, recomanem que investigueu els locals de la Kurzestrasse.

Coses que heu de saber abans de visitar Düsseldorf 

  • Hi ha molts bancs i llocs de canvi de moneda 
  • Les targetes de crèdit i dèbit s'accepten igualment 
  • És més fàcil i divertit descobrir Düsseldorf en bicicleta 
És més fàcil i divertit descobrir Düsseldorf en bicicleta
És més fàcil i divertit descobrir Düsseldorf en bicicleta / Shutterstock

També et pot interessar

stats