Cinc ciutats imprescindibles a visitar a la costa danesa

La costa danesa és una destinació de somni per als amants de la natura i els entusiastes del turisme costaner

La capital de Dinamarca, Copenhaguen, és un mosaic vibrant d'arquitectura moderna i riquesa històrica
La capital de Dinamarca, Copenhaguen, és un mosaic vibrant d'arquitectura moderna i riquesa històrica / Shutterstock

La costa danesa és una destinació de somni per als amants de la natura i els entusiastes del turisme costaner. Dinamarca, situada al nord d'Europa, compta amb una extensa costa abraçada pel mar del Nord a l'oest, pel mar Bàltic a l'est i pel mar de Noruega al nord. Amb més de 7.300 km de costa, aquest país escandinau ofereix un paradís de platges, penya-segats, fiords, illes i ciutats costaneres d'encant.

Informació d'interés

Moneda: Corona danesa

Població: 336.500 habitants

Hora: Mateix horari que a València

Pagament recomanat: Podeu pagar-hi amb diners en efectiu o amb targeta de crèdit.

Permisos: Per a viatjar a Dinamarca des d'Espanya, només necessitareu el DNI (en vigor, òbviament).

El consell de Valencians al món: Dinamarca compta amb una gran xarxa de transport públic, incloent-hi trens i autobusos, que us permetrà desplaçar-vos sense problemes. També podreu llogar-hi bicicletes per a explorar-ne les ciutats i la costa.

1. Aarhus

Aquesta fascinant ciutat de la península de Jutlàndia captiva els visitants amb una combinació de cultura, història i modernitat. Aarhus, amb una gran quantitat de museus, botigues i restaurants, ofereix una experiència diversa per als viatgers. El museu ARoS, per exemple, és la meca danesa de l'art contemporani i, a més a més, guarda unes vistes panoràmiques impressionants des de la plataforma de l'arc de Sant Martí, situada a la part superior de l'edifici. Per als amants de la història, d'una altra banda, tal vegada el Den Gamle By siga la millor opció. I és que Den Gamle By és un viatge en el temps, una autèntica recreació d'un antic poble danés on els visitants poden explorar com era la vida en èpoques passades.

Den Gamle By és un viatge en el temps, una autèntica recreació d'un antic poble danés
Den Gamle By és un viatge en el temps, una autèntica recreació d'un antic poble danés / Shutterstock

2. Copenhaguen

La capital de Dinamarca, Copenhaguen, és un mosaic vibrant d'arquitectura moderna i riquesa històrica. El majestuós palau d'Amalienborg és el lloc de residència de la família reial i ofereix la possibilitat de presenciar-ne el canvi de guàrdia. El parc d'atraccions Tivoli, obert des del segle XIX, captiva amb la màgia i opcions per a l'entreteniment. El pintoresc canal de Nyhavn, amb les cases de colors i vaixells, és una posta de sol espectacular. El Museu Nacional de Dinamarca, a més a més, ofereix una mirada profunda a la història i la cultura daneses que va des dels primers pobladors fins als temps moderns.

El pintoresc canal de Nyhavn
El pintoresc canal de Nyhavn / Shutterstock

3. Skagen

Des de l'extrem nord de Jutlàndia, Skagen atrau per la particularitat de la seua llum, que ha inspirat nombrosos artistes. El punt de trobada del mar Bàltic i del mar del Nord és una experiència inoblidable. Hi podreu explorar els penya-segats i gaudir de passejades relaxants al llarg de les costes. L'atractiu artístic de Skagen també es reflecteix en les galeries i els tallers de la ciutat.

Skagen atrau per la particularitat de la seua llum, que ha inspirat nombrosos artistes
Skagen atrau per la particularitat de la seua llum, que ha inspirat nombrosos artistes / Shutterstock

4. Odense

La ciutat natal de Hans Christian Andersen, Odense, us portarà per un viatge al voltant de la vida i la imaginació d'aquest famós escriptor. La casa de l'autor, actualment, és un museu dedicat a la seua vida i obra i allotja exposicions interactives que expliquen les històries que va crear. El Museu de Fiònia, per una altra banda, és una finestra a la història i la cultura de la regió i ofereix als visitants una descripció més profunda i extensa de la vida danesa.

La casa de Hans Christian Andersen,  actualment, és un museu dedicat a la seua vida i la seua obra
La casa de Hans Christian Andersen, actualment, és un museu dedicat a la seua vida i la seua obra / Shutterstock

5. Bornholm

Aquesta pintoresca illa del mar Bàltic amb platges d'arena blanca i penya-segats impressionants és un paradís per als amants de la natura i els entusiastes de l'aire lliure. Té, a més a més, una bona xarxa de carril bici. Hammershus, la fortificació medieval més gran de l'Europa del Nord, està situada en un entorn majestuós i ofereix una visió del passat medieval de l'illa. No deixeu de provar els plats locals, elaborats amb productes de la terra, que reflecteixen la riquesa culinària de la zona.

Hammershus, la fortificació medieval més gran de l'Europa del Nord
Hammershus, la fortificació medieval més gran de l'Europa del Nord / Shutterstock

També et pot interessar

stats