Nou curiositats sobre la celebració del Dia del Rei a Amsterdam

El Dia del Rei, conegut localment com a Koningsdag, és una festa anual que se celebra a Amsterdam cada 27 d'abril en honor de l'aniversari del rei dels Països Baixos

137079773
El Dia del Rei és conegut localment com a Koningsdag / Shutterstock

Informació d'interés

Moneda: euro

Població: 882.633 habitants

Hora: mateix horari que a València

Pagament recomanat: podeu pagar amb diners en efectiu i amb targeta de crèdit.

El consell de Valencians al món: Amsterdam és famosa per ser una ciutat amigable per a les bicicletes, de manera que llogar-ne una és una manera excel·lent de moure's per la ciutat.

El Dia del Rei a Amsterdam és una celebració alegre i animada que reflecteix la unitat de la població holandesa i el seu esperit festiu. És una oportunitat idònia per a gaudir de la cultura del lloc, interactuar amb la gent local i submergir-se en la vibrant atmosfera de la ciutat.

Algunes curiositats sobre el Dia del Rei que potser no coneixíeu

Origen. El Dia del Rei té les arrels en la història de la monarquia holandesa i la Casa d'Orange-Nassau. Abans era conegut com el Dia de la Reina i se celebrava el 30 d'abril en honor de l'aniversari de la reina Juliana. No obstant això, l’any 2013 el príncep Guillem Alexandre va ascendir al tron i la festa, que va passar a commemorar el seu aniversari, el 27 d’abril, es va convertir en el Dia del Rei.

La indumentària taronja. Durant el Dia del Rei, el color taronja és omnipresent a Amsterdam. Aquest color s’associa amb la família reial dels Països Baixos, la Casa d'Orange-Nassau, i és una manera de mostrar lleialtat i suport a la monarquia.

Durant el Dia del Rei, el color taronja és omnipresent, a Amsterdam
Durant el Dia del Rei, el color taronja és omnipresent, a Amsterdam / Shutterstock

El vrijmarkt. Una de les atraccions més destacades del Dia del Rei a Amsterdam és el vrijmarkt o mercat lliure ambulant. Durant aquest dia, els carrers s'omplin de llocs on les persones poden vendre articles de segona mà sense necessitat de permís especial. És una gran oportunitat per a trobar gangues i gaudir d’un ambient festiu.

'Vrijmarkt' o mercat lliure ambulant
'Vrijmarkt' o mercat lliure ambulant / Valencians al món

Música i festivals. Durant el Dia del Rei, Amsterdam s'ompli de música. S’organitzen concerts gratuïts en diversos punts de la ciutat i, per si això fora poc, molts artistes se sumen a la celebració per a crear una atmosfera encara més vibrant i alegre.

Navegació pels canals. Els canals d'Amsterdam tenen un paper important durant la festa del Dia del Rei. Moltes persones decoren el seu vaixell o embarcació amb banderes i adornaments de color taronja i naveguen pels canals en una desfilada aquàtica. És un espectacle ple de color que atrau una gran gentada.

Moltes persones decoren els seus vaixells i embarcacions amb banderes i adornaments de color taronja
Moltes persones decoren els seus vaixells i embarcacions amb banderes i adornaments de color taronja / Shutterstock

Multitud de persones als carrers. El Dia del Rei és un dels dies més concorreguts a Amsterdam. Els carrers, parcs i places s'omplin d’una gran multitud de persones que s'uneixen per a gaudir de la festa. És important tindre en compte que pot haver-hi molta aglomeració. Per això us recomanem que planifiqueu el viatge amb antelació i estigueu preparats per a grans grups de persones.

El Dia del Rei és un dels dies més concorreguts a Amsterdam
El Dia del Rei és un dels dies més concorreguts a Amsterdam / Valencians al món

Preparatius. Abans del Dia del Rei, els carrers d'Amsterdam s'omplin d'activitat. La gent decora la façana de casa i dels seus negocis amb banderes de color taronja, globus i altres adornaments festius. També s'hi organitzen actes previs per a calfar motors abans del dia gran, com ara concerts i activitats per a xiquets.

La casa reial. Durant el Dia del Rei, la família reial dels Països Baixos sol visitar una ciutat diferent cada any per tal de participar en les festivitats. Amsterdam ha sigut escollida com a destinació d’aquesta visita en diverses ocasions. Els membres de la família reial participen en celebracions, desfilades i altres activitats i, com no podia ser d’una altra manera, una gran gentada s’hi reuneix per a veure’ls i saludar-los.

Gastronomia i begudes típiques. Durant el Dia del Rei, s’hi poden trobar nombrosos llocs de menjar i beguda arreu de la ciutat. Alguns dels plats típics del lloc són l’areng marinat, les creïlles fregides, les bitterballen (una espècie de croquetes holandeses), les stroopwafels (galetes amb xarop de caramel) i les creps holandeses. Per a acompanyar, se serveixen cerveses locals i altres begudes refrescants.

Les típiques 'bitterballen' són una espècie de croquetes holandeses
Les típiques 'bitterballen' són una espècie de croquetes holandeses / Valencians al món

També et pot interessar

stats