Xapurrat de l’Horta Nord

Fàcil
75 minuts
4 persones

Un poc de tot

Xapurrat de l’Horta Nord
Xapurrat de l’Horta Nord

Saps quan diuen que algú xapurreja un idioma? Doncs hui fem això, però en plat. No, no ens hem convertit en una acadèmia d'idiomes, parlem del xapurrat, una recepta de l'Horta Nord.

Anota!

  • 150 g de garrofó
  • 100 g de pésols
  • 1 ceba
  • 2 tomaques
  • 4 alls
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal

Per a les mandonguilles:

  • 250 g d’abadejo dessalat
  • 250 g de creïlles
  • 25 g de pinyons
  • 2 rovells d’ou
  • 1 all
  • Pebre roig
  • Clara d’ou
  1. Coem les creïlles i escaldem l’abadejo, i ho reservem.
  2. Pelem les creïlles, li llevem la pell a l’abadejo i ho matxuquem tot.
  3. Sofregim la ceba, hi afegim la tomaca ratllada i deixem que se sofrija.
  4. Hi agreguem el garrofó, aigua i ho deixem coure.
  5. Per una altra banda, en una paella, sofregim els alls picats i els pinyons.
  6. Hi afegim pebre roig i ho barregem tot amb la creïlla i l’abadejo esmicolats.
  7. Formem les mandonguilles amb esta pasta, les passem per clara d’ou i les fregim.
  8. Quan el garrofó estiga tendre, hi incorporem els pésols i, finalment, les mandoguilles ja fregides.
  9. Esperem uns minuts i ho retirem del foc per a servir-ho.

L'origen

El xapurrat és una recepta original de la comarca de l'Horta Nord i que, per tant, és compartida per nombrosos municipis com Almàssera, Burjassot, Foios, Massalfassar, Museros, Alboraia, Montcada, Puçol, el Puig, Massamagrell, Godella o la Pobla de Farnals.

Es tracta d'un plat molt diferent i original, ja que té dues parts clarament diferenciades: d'una banda, les mandonguilles i, de l'altra, el guisat.

També et pot interessar

stats