Vermut valencià: clòtxina en escabetx, berberetxos en iogurt i papes de moniato

Intermedi
30 minuts
4 persones

Para, relaxa't i anem de vermut!

Vermut valencià
Vermut valencià
04 d'agost 2022 - 20:00

El vermut ja no sols és la beguda, sinó les tapes i el menjar. És el nom que s'ha quedat al costum valencià d'anar a fer-se una picadeta amb els amics al bar.

Aquesta recepta la farem amb clòtxina en escabetx, berberetxo en iogurt i papes de moniato. Un bon descans es mereix una bona combinació d'ingredients, no? Apuntem!

  • 2 kg de clòtxines
  • 1 got d’oli d’oliva
  • 1 got de vinagre de poma
  • 1 got de vi blanc
  • Pebre roig de la Vera
  • 2 alls
  • 3 fulles de llorer
  • 3 clavells
  • 1 pebrera de caiena

Per als catxels:

  • 1 kg de catxels
  • 1 llima
  • 125 g de iogurt grec
  • Julivert fresc

Per a les papes de moniato:

  • 2 moniatos rojos
  1. Tallem els moniatos molt fins i els reservem en aigua freda.
  2. Cuinem les clòtxines al vapor i reservem la molla dins del caldo resultant.
  3. Bollim els ingredients de l’escabetx i el retirem del foc.
  4. Escorrem les clòtxines i les reservem dins de l’escabetx durant 24 hores.
  5. Cuinem els berberetxos a la planxa, els llevem la petxina i colem el caldo resultant.
  6. Emulsionem el iogurt amb suc de llima i una mica de caldo dels berberetxos.
  7. Incorporem al iogurt la carn dels berberetxos, julivert i oli d’oliva.
  8. Escorrem bé els moniatos i els fregim en bona cosa d’oli.
  9. Servim els mol·luscos per separat i les papes en una mesureta de paper.

Informació nutricional

La clòtxina i els berberetxos són hipocalòrics (menys de 100 kcal) i nutritius: moltes proteïnes i elevat nivell de greixos bons (omega-3), vitamines i minerals.

També et pot interessar