Torró de gat

Fàcil
2 hores
4 persones

“Per Nadal, capons, neules i torrons”

Torró de gat
Torró de gat
28 de desembre 2022 - 19:59

Hui prepararem un d’eixos torrons “de tota la vida”, i més senzill no pot ser. Parlem del torró de gat. En molts llocs li diuen també crocant o guirlache, però el valencià, el nostre, és el torró de gat.

Ací tens els ingredients!

  • 1 kg d'ametla torrada 
  • 500 g de sucre 
  • 500 g de mel 
  • Oblees 
  1. En un casset, posem a calfar la mel i el sucre per a fer el caramel.
  2. Ho deixem coure mentre ho removem i hi incorporem les ametles.
  3. Ho mesclem tot bé i ho traiem del foc.
  4. Escampem la mescla per damunt d’una oblea, ho tapem amb una altra oblea i ho deixem refredar.

Xixona, bressol del torró

El torró a Xixona es comença a elaborar a mitjans del segle XIX, però fins a les primeres dècades del segle XX no apareixen el gremi de torroners i la industrialització del sector. A partir dels anys 1950-60, la indústria torronera de Xixona ja es consolida com a líder nacional.

Tots sabem també que, sobretot durant els anys en què es tractava d’una faena artesana, els torroners eren també gelaters, i des de Xixona es van expandir per tota la costa del Mediterrani.

Algunes d’estes famílies més emprenedores eren de cognom Sirvent, per això no és estrany trobar-se a Barcelona, Benidorm o qualsevol altre lloc torroneries i gelateries Sirvent, algunes d’elles amb molt de prestigi.

També et pot interessar

stats