Torrada de pollastre en escabetx
Amb Alejandra Herrador

Ens visita la xef Alejandra Herrador, del restaurant Atalaya d’Alcossebre per a cuinar un plat que no és complicat, però té un resultat espectacular. Preparem una torrada gratinada de pollastre en escabetx i pimentons torrats.
Pren nota!
Ingredients
- 2 pits de pollastre
- 1 ceba
- 1 carlota
- ½ cabeça d'alls
- 4 fulles de llorer
- 2 gots d’aigua
- 1 got de vinagre de vi blanc
- ½ got de brandi
- 2 pimentons rojos torrats
- Oli OVE
- Cebollí
- Sal
Per a la massa:
- 150 ml de cervesa
- 75 ml d’oli OVE
- 750 g de farina
- Sal
Per a l’allioli:
- 1 cabeça d'alls torrada
- 1 ou
- Oli de gira-sol
Elaboració
- Pastem els ingredients de la massa, la deixem reposar i l’estirem.
- L’enfornem a 165 ºC durant 4 minuts.
- Tallem la coca a tires i ho tornem a enfornar a 180 ºC.
- Sofregim la ceba i la carlota.
- Hi afegim el pebre, el llorer i sal.
- Hi aboquem el brandi, el vinagre i l’aigua, i ho deixem coure.
- Enfarinem i fregim els pits de pollastre.
- Ho incorporem a l’olla i ho deixem coure.
- Ho deixem reposar durant 24 hores.
- Fem un allioli amb els alls torrats.
- Sobre les torrades, hi posem tires de pimentó i de pollastre.
- Ho cobrim amb allioli i ho gratinem.
- Ho empolvorem amb cebollí picat.
Nutrició: carn de pollastre
Es tracta d’una carn lleugera, amb un alt contingut en proteïnes i baixa en greix. Es classifica com carn magra, però per a això és recomanable retirar-ne sempre la pell. Té proteïnes d'alt valor biològic i presenta menys greixos saturats que la carn roja i altres carns processades. És font de vitamines del grup B. N’és d'especial interés la vitamina B12 (que només es troba en aliments d'origen animal), la B3 (niacina) i la B6. Conté xicotetes quantitats d'alguns minerals com ferro, zinc o seleni; també és una font destacada de fòsfor. El sodi que aporta a la dieta és quasi insignificant.