Tonyina a la mitja sal, tzatziki, raves i brots de rave

Intermedi
1,15 hores
2 persones

Cuina de Dénia fins a Grècia: fusió mediterrània en estat pur

Tonyina en mitja sal, tzatziki, raves i brots
Tonyina en mitja sal, tzatziki, raves i brots
12 de juliol 2022 - 20:00

A què no coneixies aquesta manera de cuinar la tonyina? És una recepta molt mediterrània, perfecta per als dies d'estiu. Un dinar proteic, saborós i amb un toc grec, fresc i sucós que ens aportarà el tzatziki.

Trau les estovalles i para taula, que comencem!

  • 200 g de tonyina fresca
  • 2 cogombres
  • 125 g de iogurt grec
  • 1 all
  • Julivert fresc
  • 3 raves
  • 1 kg de sal fina
  • Llima
  • Oli d’oliva
  • Pebre blanc
  • Brots de rave
  1. Cobrim la tonyina amb sal durant una hora, la rentem i la reservem dins d'oli.
  2. Mesclem el iogurt amb el cogombre picat molt fi.
  3. Afegim un all picat, sal, pebre i oli d’oliva.
  4. Ho batem tot bé i ho reservem en fred.
  5. Escudellem amb una base de iogurt i cogombre, la tonyina tallada a làmines, el rave i els brots.

Si t'ha sobrat cogombre...

No el tires! Te'l pots posar als ulls i fer una becadeta. Els egipcis ja sabien que aquesta hortalissa pot desinflar les molestes bosses dels ulls i hidratar la pell, si la batem i la convertim en una mascareta que restaura el pH de la pell, que calma i refresca, sobretot si ha estat exposada al sol.

També et pot interessar