Tomaques amb la seua aigua

Fàcil
4 persones

Una recepta de tomaques amb la seua aigua

Tomaques amb la seua aigua
Tomaques amb la seua aigua
23 de setembre 2022 - 20:00

Aquesta recepta és ideal per als mesos més calorosos i per a les persones vegetarianes.

Apuntem els ingredients, agafem els utensilis i ens posem mans a l'obra.

  • 1 albergina blanca
  • 4 tomaques madures
  • 1 cogombre
  • Tomaques 'cherry'
  • Pimentó verd
  • Cogombrets en vinagre
  • Cebetes en vinagre
  • Vinagre de poma
  • Moixama
  • Raves
  • Flors comestibles (clavells xinesos, clavells de moro)
  • Alga còdium
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • All
  • Sal
  1. Torrem l’albergina a la flama, la pelem i la triturem amb all, oli i pebre negre.
  2. Colem la crema d’albergina i la reservem.
  3. Per al gaspatxo, triturem les tomaques madures amb el cogombre, pimentó, un allet, oli, sal i vinagre, i el reservem en el congelador.
  4. Quan el descongelem, el passem per un colador de tela i en reservem l’aigua transparent que ens quede.
  5. Tallem els envinagrats, els ravenets i la moixama en trossets xicotets, i els reservem.
  6. Fem un tall en les tomaques 'cherry', les escaldem en oli i les passem a un bol amb aigua i gel.
  7. Pelem les tomaques 'cherry' i les reservem.
  8. Emplatem posant en la base del plat la crema d’albergina.
  9. Hi afegim damunt la moixama, les tomaquetes, els cogombrets, la cebeta, el rave, uns trossets d’alga i ho arruixem amb el gaspatxo clarificat o l’aigua de gaspatxo.
  10. Ho decorem amb les flors comestibles.

Què t'ha paregut aquesta recepta que combina tomaca amb moltes verdures? Deliciosa, veritat?

També et pot interessar