Tagín de pollastre amb llimes confitades
Viatgem al nord d'Àfrica
Prepararem hui un tagín de pollastre amb llimes confitades i olives, recepta típica en les gastronomies del nord d’Àfrica. El tagín seria l’equivalent en la cultura berber a la nostra paella, un utensili destinat a situar-se al centre de la taula per tal de ser compartit i que dona nom a les receptes que s'hi cuinen.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 2 cuixes de pollastre
- 2 besanques de pollastre
- 300 ml de caldo de pollastre
- 250 g d’arròs llarg
- 150 g d’olives mançanilla sense pinyol
- 2 tomaques de pera
- 2 cebes
- 1 pimentó verd italià
- 1 llima
- 3 alls
- Julivert fresc
- Celiandre fresc
- Mantega
- Pebre negre
- Gingebre en pols
- Cúrcuma
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Per a les llimes confitades:
- 2 llimes
- 500 g de sucre
- 500 ml d’aigua
Elaboració
- Punxem les llimes, les confitem coent-les amb l’aigua i el sucre durant 30 minuts i les reservem.
- Salpebrem el pollastre i el fregim, en el tagín, amb oli i mantega.
- Hi afegim la ceba, el pimentó, els allets i les espècies.
- Tapem el tagín i ho deixem coure durant 30 minuts.
- Quan les llimes estiguen confitades, les tallem a quarts i les agreguem al tagín.
- Hi incorporem la tomaca, les olives, fulles de julivert i de celiandre, suc llima i ho deixem coure 35 minuts més, aprox.
- A part, bollim l’arròs, amb el doble d’aigua, durant 5 minuts a foc fort.
- Abaixem el foc, ho tapem i deixem que s’acabe de coure.
- Servim el tagín acompanyat de l’arròs.
Nutrició: llima
La llima és font de vitamina C. La polpa també conté àcids orgànics, fonamentalment àcid cítric. També posseeix fibra soluble com la pectina, que es troba principalment en la part blanca davall de la pell. Els components més interessants de la llima són els limonoides, uns compostos que es troben localitzats en la pell i que tenen activitat antioxidant, anticancerígena, antibacteriana, antiviral i antidiabètica.