Secret de porc farcit de formatge
Molt saborós
Cuinem secret de porc farcit de formatge, una recepta fàcil, pero lluïdora. Quan la servisques, volarà abans que es gele!
Necessitaràs:
Ingredients
- 400 g de secret de porc
- 1 porció de formatge blau
- 1 formatge de cabra de rul·lo
- 1 kg de creïlles xicotetes
- 1 pot de pimentons del piquillo amb all
- 1 pot de xilis de Jalapa
- Herbes provençals
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Bollim les creïlles senceres i amb la pell, i les reservem.
- Esmicolem els formatges i els barregem amb les herbes provençals.
- Salpebrem el filets de carn, els untem amb el formatge i els enrotllem.
- Fixem els rotllets amb broquetes, hi afegim sal i els torrem a la planxa.
- Saltem els pimentons i els xilis, junt amb les creïlles bollides tallades per la mitat.
- Servim la carn farcida amb la guarnició de creïlles i pimentons.
És un secret
El secret de porc és un tall de carn que es troba en la part inferior del llom de porc, prop de l'espatla. Es diu que el nom li ve perquè antigament es guardava aquesta part de la carn per als amos de les masies o per als membres més importants de la família, i es considerava una mena de "secret" o delicadesa que només ells podien gaudir. Es tracta d’una carn tendra i gustosa que conté una quantitat considerable de greix intramuscular, el que li dona un gust característic i una textura sucosa. És un tall molt versàtil i pot cuinar-se de moltes maneres (graella, estofat, rostit o fregit).