Rossejat de fideus

Fàcil
35 minuts
4 persones

O fideus mariners

Rossejat de fideus
Rossejat de fideus
29 de novembre 2023 - 20:05

Cuinem un rossejat de fideus dels que queden cruixents i que, si t’agafen amb gana, podries menjar-te’n un calder tu a soles. Acompanyem els fideus amb gamba, calamaret i allioli.

Anota!

  • 400 g de fideu fi
  • 250 g de gamba arrossera
  • 250 g de calamarets
  • 2 l de caldo de peix
  • 1 ceba tendra
  • 2 alls
  • Safrà
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’allioli:

  • 3 alls
  • 1 ou
  • Oli de gira-sol
  • Llima
  • Sal
  1. Rossegem els fideus al forn a 180 ºC durant 15 min.
  2. Sofregim les gambes i les reservem.
  3. Sofregim els alls i la ceba.
  4. Hi afegim els calamarets.
  5. Hi incorporem el pebre roig i els fideus i els daurem bé.
  6. Hi aboquem el caldo junt amb el safrà i ho deixem coure.
  7. Emulsionem l’ou i els alls amb l’oli i suc de llima.
  8. Servim el rossejat amb l’allioli.

No tota la pasta és italiana

Sovint pensem que tota la pasta que mengen ve d’Itàlia i no és així. A l'Espanya mossàrab ja es menjaven lasanyes, cuscús i fideus elaborats amb farina i aigua. Fideus és la denominació més antiga amb la qual es coneix la pasta al nostre país i apareix per primera vegada en un manuscrit àrab del segle XIII; el seu consum va tindre gran popularitat durant l'edat mitjana a les regions de la península Ibèrica més pròximes al mar Mediterrani.

També et pot interessar

stats