Ranxo mariner
Amb Iván Alemán
Cuinem amb Iván Alemán, president de l’Associació Benicarló Restauració. És per això que ens proposa un ranxo mariner, un plat molt benicarlando, que ajunta horta i mar, com allí solen fer.
Necessitarem els següents ingredients:
Ingredients
- 1 l de caldo de peix
- 1 polp de 2 kg
- 1 pimentó roig
- 1 cabeça d'alls
- 1 llesca de pa
- 2 tomaques
- 4 creïlles
- Llorer
- Pebre roig dolç
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Per al allioli:
- 2 alls
- 1 rovell d’ou
- 1 creïlla cuita
- Oli OVE
Elaboració
- En una cassola amb aigua, posem a coure el polp.
- Enfornem el pimentó roig, les tomaques i els alls, amb una llesca pa i un rall d’oli, a 180 ºC durant 15 minuts.
- Ho pelem tot, ho triturem i ho reservem.
- En una cassola baixa, sofregim la ceba.
- Hi afegim pebre roig, les verdures triturades, llorer i el caldo de peix.
- Quan comence a bollir, hi incorporem les creïlles trencades, el polp trossejat i ho deixem coure.
- Fem un allioli amb els alls, una creïlla cuita, un rovell d’ou i oli.
- Servim el ranxo acompanyat de l’allioli.
Nutrició: polp
El polp té un alt contingut en proteïnes d’alt valor nutritiu, és baix en greixos i colesterol, i la seua aportació calòrica també és baixa. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en potassi, calci, sodi i, sobretot, iode. Entre les vitamines, destaquen les del grup B, sobretot els folats, i la vitamina E.