Polp amb cansalada i cremós de creïlla

Fàcil
1 hora
4 persones

Mar i muntanya

Polp amb cansalada i cremós de creïlla
Polp amb cansalada i cremós de creïlla
12 de desembre 2023 - 20:10

Hui cuinem un ‘Morera i muntanya’: polp amb cansalada i cremós de creïlla. Si una cosa hem aprés a La cuina de Morera és com de bé casa la carn i l’embotit amb el marisc.

Anota!

  • 2 potes de polp cuit
  • 2 tallades de cansalada entreverada
  • 4 creïlles
  • Pa de motle
  • Mantega
  • Llet
  • Pebre negre
  • Anou moscada
  • Pebre roig de la Vera
  • All
  • Julivert fresc
  • Sal
  1. Coem les creïlles i en fem un puré.
  2. Hi afegim llet i mantega i hi afegim sal, pebre, anou moscada i pebre roig.
  3. Tallem la cansalada i la sofregim en una paella.
  4. Fregim uns crostons de pa de motle.
  5. Coem el polp en una planxa.
  6. Triturem all i julivert amb oli i ho colem.
  7. Servim la creïlla amb la cansalada i el polp.
  8. Ho coronem amb els crostons de pa.
  9. Ho arruixem amb oli verd i pebre roig.

Nutrició: cansalada

La cansalada és un aliment molt energètic i no conté hidrats de carboni. Tampoc presenta quantitats destacables de proteïna si la comparem amb la resta de carns. Les actuals recomanacions nutricionals establixen que els greixos, sobretot els saturats, no haurien d'aportar més del 30% de l'energia total de la dieta. D'acord amb estes recomanacions, la cansalada no ha de consumir-se més que esporàdicament i en quantitats xicotetes.

També et pot interessar

stats