Pollastre “dakdoritang”

Fàcil
45 minuts
4 persones

De sabor potent

Pollastre "dakdoritang"
Pollastre "dakdoritang"

Vos proposem una recepta coreana: un pollastre picant conegut com a dakdoritang. De segur que els amants de la cuina amb “sabor” estaran encantats amb aquest plat tan intens.

Anota els ingredients!

  • 4 cuixes de pollastre 
  • 150 g de bajoqueta ‘baby’
  • 3 creïlles 
  • 1 ceba seca
  • 1 carlota
  • 1 ceba tendra xinesa
  • Arròs basmati bollit 
  • Alfàbega fresca 
  • Aigua

Per a la salsa:

  • 2 cullerades de salsa “gochujang”
  • 2 cullerades de quètxup
  • 4 alls 
  • Vitet roig picant
  • Gingebre fresc 
  • Salsa de soja 
  • Vi d'arròs
  • Sucre moreno
  1. Mesclem els ingredients de la salsa i hi marinem el pollastre.
  2. En una cassola, sofregim la ceba seca tallada a la juliana.
  3. Hi afegim el pollastre junt amb la marinada.
  4. Hi incorporem la carlota a rodanxes, la creïlla i la bajoqueta trossejades.
  5. Ho deixem coure durant 40 minuts, aproximadament, afegint-hi aigua, si cal.
  6. Servim el pollastre acompanyat de l’arròs blanc.
  7. Ho decorem amb ceba tendra xinesa i unes fulles d’alfàbega fresca.

Nutrició: el picant

Malgrat que molta gent no el tolere o que no siga recomanable menjar-ne en excés, el picant dels aliments, normalment aliments amb contingut en capsaïcina, té múltiples beneficis per a la salut: beneficia el sistema cardiovascular i la microbiota, regula l'índex de glucosa en la sang i afavoreix el funcionament del sistema digestiu. Fins i tot, pot previndre les úlceres, ja que la capsaïcina estimula la producció de sucs gàstrics i promou el bon estat de la mucosa intestinal. No obstant això, pot estar contraindicada si es pateix síndrome d'intestí irritable o d'acidesa. Sempre és més recomanable utilitzar els picants frescos que en pols o dessecats.

També et pot interessar

stats