Pollastre “dakdoritang”
De sabor potent

Vos proposem una recepta coreana: un pollastre picant conegut com a dakdoritang. De segur que els amants de la cuina amb “sabor” estaran encantats amb aquest plat tan intens.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 4 cuixes de pollastre
- 150 g de bajoqueta ‘baby’
- 3 creïlles
- 1 ceba seca
- 1 carlota
- 1 ceba tendra xinesa
- Arròs basmati bollit
- Alfàbega fresca
- Aigua
Per a la salsa:
- 2 cullerades de salsa “gochujang”
- 2 cullerades de quètxup
- 4 alls
- Vitet roig picant
- Gingebre fresc
- Salsa de soja
- Vi d'arròs
- Sucre moreno
Elaboració
- Mesclem els ingredients de la salsa i hi marinem el pollastre.
- En una cassola, sofregim la ceba seca tallada a la juliana.
- Hi afegim el pollastre junt amb la marinada.
- Hi incorporem la carlota a rodanxes, la creïlla i la bajoqueta trossejades.
- Ho deixem coure durant 40 minuts, aproximadament, afegint-hi aigua, si cal.
- Servim el pollastre acompanyat de l’arròs blanc.
- Ho decorem amb ceba tendra xinesa i unes fulles d’alfàbega fresca.
Nutrició: el picant
Malgrat que molta gent no el tolere o que no siga recomanable menjar-ne en excés, el picant dels aliments, normalment aliments amb contingut en capsaïcina, té múltiples beneficis per a la salut: beneficia el sistema cardiovascular i la microbiota, regula l'índex de glucosa en la sang i afavoreix el funcionament del sistema digestiu. Fins i tot, pot previndre les úlceres, ja que la capsaïcina estimula la producció de sucs gàstrics i promou el bon estat de la mucosa intestinal. No obstant això, pot estar contraindicada si es pateix síndrome d'intestí irritable o d'acidesa. Sempre és més recomanable utilitzar els picants frescos que en pols o dessecats.