Polenta a la planxa amb tomaca i bresaola
Polenta, la cosina germana de la sèmola i el cuscús

Cuinarem ara polenta a la planxa amb tomaca adobada i bresaola. La polenta s'obté molent i coent la dacsa seca, la qual cosa la fa més fàcil de digerir. És semblant a unes farinetes de dacsa. No queda tan soltet com la sèmola o el cuscús, però sí que pot tindre una resemblança. Mira, estos són els ingredients que utilitzarem.
Ingredients
- 200 g de polenta
- 200 g de bresaola
- 1 l d'aigua
- 1 mozzarella
- 2 tomaques
- 1 ceba roja
- 1 all
- Ruca
- Olives negres
- Julivert fresc
- Alfàbega
- Pebre negre
- Oli OVE
- Vinagre de Mòdena
- Sal en escames
Elaboració
- Bollim la polenta durant 5 minuts.
- L’estenem sobre una safata i la reservem en fred durant 3 hores.
- Piquem les tomaques sense pell ni llavors.
- Piquem la ceba, l’all, el julivert i l’alfàbega i ho mesclem amb la tomaca.
- Piquem la ceba, les olives, l’all, el julivert, i ho mesclem amb la tomaca.
- Ho amanim bé amb oli, vinagre i sal.
- Tallem porcions de polenta i les torrem en una paella.
- Servim la polenta amb la mozzarella, la bresaola i la tomaca.
- Ho decorem amb ruca i alfàbega.
Nutrició: la polenta
Aliment molt interessant → conté els grups principals de nutrients: hidrats de carboni (d’absorció lenta, que donen energia de llarga duració i assacien durant una bona estona), proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra. Hem d’intentar comprar la que està feta de dacsa ecològica i integral (la de color groc i amb el distintiu de producció ecològica). Ajuda a mantindre uns nivells estables de sucre en sang, contrarresta l'excés d'àcid en l'estómac i és fàcil de digerir.