Directes
Ara en la televisió
ROSQUILLETRES

Polenta a la planxa amb tomaca i bresaola

Intermedi
30 minuts
2 persones

Polenta, la cosina germana de la sèmola i el cuscús

Polenta a la planxa amb tomaca i bresaola
  • 200 g de polenta
  • 200 g de bresaola
  • 1 l d'aigua
  • 1 mozzarella
  • 2 tomaques
  • 1 ceba roja 
  • 1 all
  • Ruca
  • Olives negres 
  • Julivert fresc 
  • Alfàbega
  • Pebre negre 
  • Oli OVE 
  • Vinagre de Mòdena 
  • Sal en escames
  1. Bollim la polenta durant 5 minuts.
  2. L’estenem sobre una safata i la reservem en fred durant 3 hores.
  3. Piquem les tomaques sense pell ni llavors.
  4. Piquem la ceba, l’all, el julivert i l’alfàbega i ho mesclem amb la tomaca.
  5. Piquem la ceba, les olives, l’all, el julivert, i ho mesclem amb la tomaca.
  6. Ho amanim bé amb oli, vinagre i sal.
  7. Tallem porcions de polenta i les torrem en una paella.
  8. Servim la polenta amb la mozzarella, la bresaola i la tomaca.
  9. Ho decorem amb ruca i alfàbega.

Nutrició: la polenta

Aliment molt interessant → conté els grups principals de nutrients: hidrats de carboni (d’absorció lenta, que donen energia de llarga duració i assacien durant una bona estona), proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra. Hem d’intentar comprar la que està feta de dacsa ecològica i integral (la de color groc i amb el distintiu de producció ecològica). Ajuda a mantindre uns nivells estables de sucre en sang, contrarresta l'excés d'àcid en l'estómac i és fàcil de digerir.

Receptes saludables Receptes del món

També et pot interessar

Veure totes les activitats