Pizza de sardina fresca

Fàcil
2 hores
4 persones

Bon profit!

Pizza de sardina fresca
Pizza de sardina fresca
28 de setembre 2023 - 20:10

Cuinem la recepta d'una pizza poc habitual, però que està boníssima. La fem amb sardina fresca, un dels peixos blaus més populars i consumits a Espanya i amb un alt valor nutricional.

Pren nota!

  • Massa de pizza fresca
  • 8 sardines fresques
  • 2 cebes tendres
  • 3 pimentons verds italians 
  • 6 tomaques cherry
  • 8 ous de guatla 
  • Timó sec 
  • Pebre roig dolç 
  • All en pols
  • Julivert fresc 
  • Llima 
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal grossa
  • Sal
  1. Filetegem les sardines i les cobrim amb sal.
  2. Rentem els filets, els eixuguem i els reservem en oli.
  3. Sofregim la ceba.
  4. Hi afegim el pimentó verd, all en pols i julivert.
  5. Repartim el sofregit per damunt de la massa de pizza.
  6. Hi afegim les sardines i les tomaques.
  7. Obrim els ous de guatla i els hi posem.
  8. Ho empolvorem amb timó, pebre roig i ratlladura de llima.
  9. Ho enfornem a 200 °C de 15 a 20 minuts.

Es podria fer amb sardines de llanda?

Sí. De fet, les sardines en llanda, encara que no ho pareguen, són un gran aliment, més nutritiu encara que les fresques, perquè de les fresques no acostumem a menjar-nos l’espina, cosa que sí que fem (quasi sempre) amb les sardines en conserva. Menjant-nos-en l’espina, es triplica el contingut de calci del peix. Per contra, les sardines en llanda tenen un contingut de greix més elevat, per l’oli en què estan conservades.

També et pot interessar

stats