Pizza napolitana
La vera pizza napoletana!
A La cuina de Morera hem fet molts viatges a itàlia a través de la seua cuina, però encara no havíem visitat el bressol de la pizza, Nàpols. Hui, per fi, ha arribat el moment de cuinar una autèntica pizza napolitana.
Prepara els ingredients!
Ingredients
- 500 g de farina de força
- 290 g-335 g d'aigua tèbia
- 10 g de sal
- 2 g de rent fresc
Per al farcit:
- Salsa de tomaca
- Mozzarella
- Pernil dolç
- Orenga seca
- Oli OVE
Elaboració
- Pastem els ingredients de la massa fins a obtindre’n una textura homogènia.
- La deixem fermentar en fred, tapada, durant 8 hores.
- Dividim la massa en tres porcions, els donem forma redona i les reservem en fred i tapades durant 24 hores.
- Estirem la massa amb les mans i hi disposem els ingredients per damunt.
- Enfornem la pizza a la màxima potència.
La història de la pizza
Les primeres elaboracions paregudes al que seria la pizza es remunten a l'antiga Grècia, on es consumia una espècie de pa pla anomenat plakous que es cobria amb olis i herbes aromàtiques. Tots estos pans plans són molt comuns al voltant del Mediterrani, com les nostres coques o els pans turcs.
La pizza tal com la coneixem hui en dia va sorgir a Itàlia a partir del segle XVI, a la ciutat de Nàpols. La pizza original era un menjar típic entre les classes populars i es venia als carrers, als mercats i a les tavernes. La primera pizzeria registrada com a tal va ser l’"Antica Pizzeria Port'Alba", oberta a Nàpols el 1830.
La pizza original era molt senzilla, amb una base de massa de pa pla, salsa de tomaca, formatge de búfala i oli d'oliva. Amb el temps, la pizza va anar evolucionant i s’hi van anar afegint més ingredients (carn, verdura, peix, marisc i altres). Però l'autèntica pizza italiana es considera un plat nacional a Itàlia i està regulada per una llei que estableix els ingredients i les característiques que ha de complir perquè es puga considerar “autèntica”.