Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES 2018

Picadeta de Nadal

Fàcil
50 minuts
4 persones

Fum, fum, fum!

Picadeta de Nadal
22 de desembre 2023 - 20:05

Per al salmó:

  • 1 llom de salmó net de pell i espines
  • 1 kg de sal 
  • 1 kg de sucre 
  • 200 g de brull
  • 10 tomaques cherry 
  • Cebollí fresc
  • Succedani de caviar
  • Pimentons del piquillo
  • La pell d’una taronja i d’una llima
  • Anet sec
  • Pebre negre en gra
  • Oli OVE

Per al salpicó:

  • 2 de potes de polp
  • 250 g de llagostins cuits
  • 2 alvocats 
  • 1 ceba roja
  • 1 pimentó verd 
  • 1 pimentó roig 
  • 1 llima
  • Salsa de còctel
  • Olives negres sense pinyol
  • Cabdells d'encisam 
  • Endívies 
  • Cebollí fresc
  • Sal en escates 
  1. Mesclem la sal i el sucre amb el pebre, l’anet i la pell dels cítrics.
  2. Cobrim el salmó durant 24 hores.
  3. El rentem, el sequem i el tallem a talls fins.
  4. Fem un farcit amb el brull, cebollí, caviar, sal, pebre i oli.
  5. Farcim els talls de salmó i en fem rotllets.
  6. Piquem el pimentó, el mesclem amb el caviar i ho reguem amb oli.
  7. Cobrim els rotllets amb la vinagreta, cebollí picat i les tomaquetes.
  8. Tallem els pimentons i la ceba i hi afegim el polp i els llagostins.
  9. Fem una crema amb els alvocats, sal i suc de llima.
  10. Ho adobem tot amb la salsa de còctel.
  11. Ho servim amb cabdells, les endívies i la crema d’alvocat.

Nutrició: llagostins

Ja hem comentat alguna vegada la poca conveniència de xuplar-ne els caps, i la quantitat d’àcid úric que poden contindre, però ara ens centrarem en els aspectes nutricionals més beneficiosos. Són rics en proteïnes i font de ferro, necessari per a combatre anèmies, així com de calci i fòsfor, que ajuden al desenvolupament i bon manteniment de dents i ossos. Pel seu contingut en iode, també ajuda a processar els hidrats de carboni, enfortir els cabells, la pell i les ungles.

Receptes de Nadal Receptes amb peix