Pepitos

Intermedi
4 persones

Tot un clàssic del nostre receptari tradicional

Pepitos
Pepitos
16 d'agost 2022 - 20:00

Aquesta recepta és l'entrepà més venut als forns de moltes de les nostres comarques. Un dels aliments més versàtils, ja que es pot menjar calent, gelat, assegut a taula, plantat... Un clàssic que sempre agrada.

  • 500 g de magre de porc
  • 8 panets
  • 3 tomaques
  • 1 pimentó verd
  • 2 ous
  • 3 alls
  • 1 got de llet
  • Pinyons
  • Anou moscada
  • Farina
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim el magre tallat ben xicotet.
  2. Hi incorporem els alls picats i el pimentó trossejat.
  3. Hi afegim els pinyons, l’anou moscada i la tomaca.
  4. Ho sofregim i ho deixem coure fins que perda l'aigua.
  5. Tallem la punta dels panets i en llevem la molla.
  6. Farcim els pans amb el sofregit i els tanquem amb les puntes que hem retallat.
  7. Passem els panets per llet, farina i ou, i els fregim en oli.
  8. Els deixem reposar damunt de paper absorbent.

Curiositat

Els ximos de Castelló, són un entrepà/aperitiu idèntic als pepitos on canvien la carn de magre per tonyina i ou bollit i la tomaca es posa natural o en conserva. A Castelló diuen que són originaris d'allí i que es van "castellanitzar" en arribar a València.

També et pot interessar