Pepitos

Intermedi
4 persones

Tot un clàssic del nostre receptari tradicional

Pepitos
Pepitos

Aquesta recepta és l'entrepà més venut als forns de moltes de les nostres comarques. Un dels aliments més versàtils, ja que es pot menjar calent, gelat, assegut a taula, plantat... Un clàssic que sempre agrada.

  • 500 g de magre de porc
  • 8 panets
  • 3 tomaques
  • 1 pimentó verd
  • 2 ous
  • 3 alls
  • 1 got de llet
  • Pinyons
  • Anou moscada
  • Farina
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim el magre tallat ben xicotet.
  2. Hi incorporem els alls picats i el pimentó trossejat.
  3. Hi afegim els pinyons, l’anou moscada i la tomaca.
  4. Ho sofregim i ho deixem coure fins que perda l'aigua.
  5. Tallem la punta dels panets i en llevem la molla.
  6. Farcim els pans amb el sofregit i els tanquem amb les puntes que hem retallat.
  7. Passem els panets per llet, farina i ou, i els fregim en oli.
  8. Els deixem reposar damunt de paper absorbent.

Curiositat

Els ximos de Castelló, són un entrepà/aperitiu idèntic als pepitos on canvien la carn de magre per tonyina i ou bollit i la tomaca es posa natural o en conserva. A Castelló diuen que són originaris d'allí i que es van "castellanitzar" en arribar a València.

També et pot interessar

stats