Pepitos
Tot un clàssic del nostre receptari tradicional
Aquesta recepta és l'entrepà més venut als forns de moltes de les nostres comarques. Un dels aliments més versàtils, ja que es pot menjar calent, gelat, assegut a taula, plantat... Un clàssic que sempre agrada.
Ingredients
- 500 g de magre de porc
- 8 panets
- 3 tomaques
- 1 pimentó verd
- 2 ous
- 3 alls
- 1 got de llet
- Pinyons
- Anou moscada
- Farina
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim el magre tallat ben xicotet.
- Hi incorporem els alls picats i el pimentó trossejat.
- Hi afegim els pinyons, l’anou moscada i la tomaca.
- Ho sofregim i ho deixem coure fins que perda l'aigua.
- Tallem la punta dels panets i en llevem la molla.
- Farcim els pans amb el sofregit i els tanquem amb les puntes que hem retallat.
- Passem els panets per llet, farina i ou, i els fregim en oli.
- Els deixem reposar damunt de paper absorbent.
Curiositat
Els ximos de Castelló, són un entrepà/aperitiu idèntic als pepitos on canvien la carn de magre per tonyina i ou bollit i la tomaca es posa natural o en conserva. A Castelló diuen que són originaris d'allí i que es van "castellanitzar" en arribar a València.